Uitsluitend zeges in drie sets in Bundesliga dames

VoV, 23-10-2023. 10:03 uur. In de Bundesliga bij de dames werd al op vrijdagavond het eerste duel gespeeld. Tussen Schwerin en SC Potsdam. Hoe dat afliep hebt u kunnen lezen in onze VoV weekend Top 10 van afgelopen zaterdagmorgen.

Zaterdag stonden er vier wedstrijden op het programma die ook allemaal in drie sets werden beslist. Bij Neuwied vs. Suhl was geen Nederlandse inbreng. Daar was de tweede set met 32-34 spannend.

Bijzonder was het duel MTV Stuttgart vs. Rote Raben Vilsbiburg. Omdat daar twee Nederlandse MVP werden gekozen. Spelverdeelster Brit Bongaerts bij het winnende Stuttgart en mid Britte Stuut bij de Rote Raben, dat 23, 15 en 16 punten per set meekreeg.

Bij Stuttgart liet Jolien Knollema 14 punten noteren, Eline Timmerman kreeg er 4 achter haar naam. MVP Bongaets 6 en Vera Mulder, die twee invalbeurten had, liet de fans 2 keer juichen. Bij Vilsbiburg scoorde Britte Stuut 8 keer, spelverdeelster Kim Klein Lankhorst zette twee sets de lijnen uit, ze scoorde 1 keer. Stuttgart scoorde 8 eigen punten meer en had een foutenlast die 13 punten lager lag dan die van hun gasten.

USC Münster van teamcaptain Demi Korevaar, die vanwege een in de voorbereiding opgelopen schouderblessure nog maar beperkt inzetbaar is, leed thuis een 0-3 (18, 18, 18) nederlaag tegen SC Dresden. Tegen Dresden stond ze twee sets in de starting seven en scoorde ze 1 keer. Bij Dresden had Hester Jasper 10 keer succes, Famke Boonstra kreeg geen speeltijd. De 36 om 60 eigen score was helder en duidelijk in het voordeel van de gasten.

Bij Ladies in Black Aachen vs. VC Wiesbaden waren de eerste en derde set met 24-26 en 23-25 spannend, maar pakten wel twee keer in het nadeel uit van de thuisploeg.  Aachen had via een invalbeurt van Fleur Meinders en twee invalbeurten van Nicole van de Vosse en geen speeltijd voor Jolijn de Haan maar een minimale Nederlandse inbreng. Bij VC Wiesbaden was die er helemaal niet. Noa de Vos stond niet op het wedstrijdformulier.  Nicole van de Vosse scoorde overigens 1 punt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Bundesliga.