Uitstekende teamprestatie van Dynamo

“We hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld tegen SVS. Even wat recht gezet en de aansluiting met de top behouden.”  Zo begint Raymond Keemers zijn verslag van de wedstrijd tegen SVS Schalkhaar, om te vervolgen met:

“Na een paar spannende derby’s stond gisteren de topper tegen SVS op het programma. SVS – zoals al gezegd toch wel een verrassing dit seizoen – stond net als ons op de derde plaats. Wel hadden zij een wedstrijd minder gespeeld. Om bovenin mee te blijven doen moest er gewonnen worden, maar nog belangrijker voor ons was dat we revanche wilden nemen van de wedstrijd destijds in Schalkhaar die met 3-1 verloren werd.

In de eerste set was het aan onze kant nog wat gespannen. We wilden de punten te snel maken en het verschil tussen beide teams werd nooit meer dan drie  punten. SVS maakte veel servefouten, wij hadden er een paar technische fouten bij zitten. Zij aan zij ging het op naar de setwinst. Gelukkig waren wij het die aan het eind over de beste zenuwen beschikte en de set met 25-23 naar ons toetrokken.

De tactische aanwijzingen werden deze wedstrijd uitstekend opgevolgd en dat resulteerde erin dat we bij aanvang van de tweede set snel weg konden lopen van SVS. Blokkerend en verdedigend zat het beter in elkaar dan de eerste set. Spelverdeelster Mareille Huiskes zette de lijnen weer uitstekend uit en met name de mid aanvalsters scoorden veelvuldig. Serverend werd de libero van SVS – die niet haar beste dag had – er uitgepikt en passend kwam SVS in de problemen. De 25-17 gaf een goed beeld van de krachtsverhouding op dat moment.

De derde set gaf aanvankelijk weer hetzelfde beeld als de eerste set. SVS, een taaie (en sympathieke) ploeg, gaf het nog lang niet op. Aanvallend kwamen ze er weer vaker door bij ons en het ging tot de 18 gelijk op. Vanaf dat moment kregen we door een goede serveserie 4 punten op rij en was het gat geslagen. Dit verschil bleef op de borden staan en met 25-21 hadden we een mooie 3-0 voorsprong in sets.

Maar de gretigheid was groot aan Tubberger zijde. Het enthousiasme bleef onverminderd groot en al snel werd er weer een voorsprong genomen. Blokkerend was dit misschien wel de beste set. Libero Kirsten Booijink speelde een uitstekende wedstrijd en bediende Mareille op maat. Dat bracht dat de aanvalsters veelvuldig voor een eenmansblok stonden en er mooi op los scoorden. Onder de klanken van de plaatselijk carnavalsvereniging bleven we uitlopen en kwamen we niet meer in gevaar. 25-16 Was de eindstand van deze set.

Met 4-0 winnen van een directe concurrent geeft natuurlijk een heel goed gevoel. Een uitstekende teamprestatie want zowel de veld- als bankspeelsters legden veel enthousiasme en inzet aan de dag. Ondanks dat we twee wedstrijden minder hebben gespeeld staan we nu gedeeld eerste en dat is toch ook wel weer een Kodak – moment waard.”