Uitzege Veracles Heren 1 in Zwolle,

VoV, 03-02-2023. 14:16 uur. Afgelopen zaterdag was het moment daar dat wij mochten afreizen voor de eerste uitwedstrijd van 2023. De overwinning op Donitas smaakte, na een periode van vele verliespotten, erg goed en dus hoopten wij hiermee een nieuwe trend neer te zetten en nu een paar potjes oprij te winnen.

Na een zoektocht naar de hal en het veld begonnen we met spierpijn aan de warming-up. Onder begeleiding van een soundsysteem waar menig schuurfeest jaloers op is, konden we goed warm worden en ellenlang tegen een bal aan huffen voordat de wedstrijd eindelijk begon.

De wedstrijd begonnen we met een kleine achterstand, maar daarna herpakten we sterk en scherp. Takkie bracht ons met een serie mooie services weer in stand gelijk en vanaf dat moment begon het beter te lopen. Tom kon Bart goed vinden waardoor Bart alles over de blokkering heen kon slaan. Side-outs werden vaak direct gescoord, wat leidde tot een winst van 19-25 in de eerste set.

Dit goede gevoel namen we mee in de 2e set. Hierdoor begonnen we met de goeie focus en sterke serve series, waardoor C.S.V. al bij 2-7 genoodzaakt was een eerste time-out aan te vragen. Dit hielp hen echter niet heel veel want bij 6-14 moesten ze weer naar de kant gehaald worden voor een peptalk van de coach. Met mooie aanvalsmomenten van Bart en Takkie, goeie verdedigingsacties van Joop en Hessel en goed aanspeelbare middens werd het in de 2e set niet spannend; 16-25 winst.

De derde set was qua volleybal vergelijkbaar met de 2e set, gewoon goed en degelijk. Tom kon Takkie goed vinden, Bart zat immens hoog en de middens sloegen mooie hoeken. Daarnaast werd menig bal door Bart en Joost binnen de 3 meter gehuft en kwamen er ook nog mooie aces en dakballetjes aan te pas. Doordat we iets minder lange serve series konden produceren was het qua stand wel iets closer, maar ook deze set af kunnen sluiten met 21-25 winst.

Na het behalen van winst en het kunnen ruiken aan de 5 punten begonnen we de 4e set helaas wat overmoedig. C.S.V. had niks meer te verliezen en begon heel goed te serveren. Hier hadden wij in het begin van de set geen antwoord op. Na enkel wissels geprobeerd te hebben probeerde Murk op midden nog te stunten. Helaas was de mooie serve serie net niet genoeg om het tij te keren, deze set eindigde in 25-20.

3-1. Vooraf zouden we er voor tekenen, op het moment had er meer in gezeten. Al met al tevreden en een goeie voorbereiding voor aankomende zaterdag. Om 17:00 uur mogen we Pegasus hs1 verwelkomen. Deze mannen uit Nijmegen hebben uit al laten zien een balletje te kunnen ballen, dus komt dat zien!

PS @ Pegasus vergeet Hessel z’n inspeelshirts niet!

gh @ VoV,  verslag via Ilse Lautenbach, Veracles. Foto Jan van den Noort.