Uitzeges voor VCN en Zaanstad II in 1BH

VoV, 18-02-2018. 6:33 uur. Alleen in de eerste divisie B bij de mannen werd gisteren gespeeld. Verder geen wedstrijden op dit niveau. Beide uitspelende ploegen wonnen, Zaanstad II nam de winst mee bij City Lens VC Krimpen en koploper Maatwerkers VCN was in en tegen Voerendaal de betere.

VC Voerendaal, de nummer drie op de ranglijst, kon de tweede set met 29-27 naar zich toe trekken en zo de 0-1 achterstand in sets (16-25 in de eerste set) ongedaan maken. De gasten lieten zich daarna niet nog eens verrassen en pakten via 22-25 en 18-25 de wedstrijdwinst.

In Krimpen a/d IJssel kon de thuisploeg de eer tegen Zaanstad II redden, nadat er drie sets verloren waren gegaan. De 11-25 in de derde set was heel erg ruim, daarvoor waren 21-25 en 23-25 sets met beduidend minder verschil in de eindstand. Na de 0-3 achterstand werd middels 25-22 nog één belangrijk puntje door de thuisploeg binnen gehaald.

Met een gelijk aantal wedstrijden (16) staat VCN staat nu 11 punten voor op Inter Rijswijk II (67 om 56). Dan volgen VC Voerendaal 15-47, Sliedrecht Sport II (16-45), Peelpush (16-40) en Taurus II (16-39) in het linker rijtje. In de onderste helft van de stand staan VVU (15-34), Zaanstad II (16-34), Velo (16-33), VC Krimpen (16-33), Next Volley (16-29) en Skunk (16-18)