Uniek voor LIMES : Alle NOJK-meisjesteams door!

VoV, 08-01-2020. 6:20 uur. Limes (Utrecht/Leidsche Rijn) doet al een aantal jaren in alle 4 de leeftijdsgroepen bij de meisjes mee aan de NOJK. Waren we een aantal jaren geleden nog blij met één gewonnen set in de voorrondes; nu kunnen we stellen dat de Limes-meisjesteams de maximale score hebben gehaald. Alle teams (A, B, C en mini’s) zijn als poulewinnaar doorgegaan en zijn allemaal ongeslagen gebleven. Totale score Limes teams : 26 sets gewonnen , 2 verloren.

Meisjes A speelde in de “eigen“ Paperclip. Na een zeer moeizaam begin tegen Shot , waarbij een 5-13 achterstand werd omgebogen naar 25-23 setwinst, werd de 2e set tegen Shot en beide sets tegen Thor met redelijke overmacht gewonnen.
Daarna mocht het team tegen WIK, waarvan vooraf bekend was dat het gediskwalificeerd was. Het gaf Limes de ruimte om de laatste experimenten te doen en ook deze wedstrijd werd gewonnen. Het was fijn om te zien dat het spelniveau per wedstrijd omhoog ging.

De laatste poulewedstrijd mocht worden aangetreden tegen Taurus, dat vooraf als de belangrijkste opponent werd gezien. De dames van Limes waren goed voorbereid en vlogen uit de startblokken. Taurus – met 3 tweede divisie speelsters in het team – kwam er eigenlijk niet aan te pas. De setwinst met 25-16 was ruim en de opdracht voor de 2e set was duidelijk. 17 punten scoren in de 2e set was voldoende om poulewinnaar te worden. Het werd nog even “spannend” toen vlak bij dat doel een 15-10 voorsprong werd weggegeven en een 15-16 achterstand op de borden verscheen, maar Taurus heeft slechts kort de illusie gehad dat ze de wedstrijd konden doen kantelen. Uiteindelijk was ook deze set een prooi voor Limes (25-23) en was plaatsing een feit.

Meisjes B moest aantreden zonder haar Jeugdinternational, die een oefenwedstrijd met Jeugd Oranje speelde in Italië. De tegenstand van de eerste twee teams was pover en die wedstrijden (tegen ZVH en VCN) werden met duidelijke cijfers gewonnen. De cruciale wedstrijd was tegen de B-meisjes van Zovoc, dat aan de wedstrijd begon met 2 “geleende” speelsters van Inter Rijswijk (3e divisie).

Ging de eerste set nog naar Zovoc (25-19), in de 2e set schijnt Isa uit haar slof te zijn geschoten en scoorde 5 serve-aces op een rij, waardoor zij direct een groot aandeel had in de setwinst (25-16). Gelijk in sets (1-1), maar door een beter onderling resultaat was Limes de koploper in de poule geworden. Die positie kwam in de wedstrijd tegen VSTS niet meer in gevaar (25-6 en 25-9). Ook Meisjes B dus ongeslagen door naar de ½ finales.

Meisjes C speelden hun voorronde in Wijk bij Duurstede. Gelukkig was de selectie compleet en was iedereen inzetbaar. Zij wonnen de eerste 3 wedstrijden, waarbij Taurus nog het dichtst bij setwinst was (25-19 en 26-24). Tegen Nakala werd het 25-17 en 25-15 en de uiteindelijke nummer 2 in de poule (Compaen) kwam in beide sets tot 13 punten. Limes kon met de beste papieren aan de laatste wedstrijd beginnen. 1 set winnen was voldoende voor poulewinst. En met een eerste set die met 25-11 door Limes werd gewonnen, was ook dit team verzekerd om als poulewinnaar naar de ½ finales te gaan. Dat de laatste set uiteindelijk verloren ging (20-25) , daar maalde na afloop niemand om. Ongeslagen de poule winnen. Topprestatie !

Meisjes M6 was voor het eerst in de geschiedenis van Limes is nu ook geplaatst voor de halve finale. Vorig jaar werd de kruisfinale nog verloren, maar dit jaar heeft het team het niet op eventuele kruisfinales aan laten aankomen en hebben hun wedstrijden allemaal overtuigend met 2-0 gewonnen. Achtereenvolgens werden de teams van Taurus (25-11 en 25-13), Simokos (6 en 9) en Flash Nieuwleusen (25-16 en 25-12) vrij eenvoudig aan de kant gezet.

Resultaat van beleidskeuzes:

Het is natuurlijk een geweldig resultaat dat alle teams ongeslagen als poulewinnaar naar de halve finales gaan. Vooraf was door de coaches niet op een dergelijk overtuigend resultaat gerekend, maar het was wel duidelijk dat alle teams een kans zouden maken om de ½ finales te halen. Het is een gevolg van de keuzes die een aantal jaren geleden bij de vereniging zijn gemaakt, zoals :

• het oprichten van de eigen volleybalschool
• het opzetten van zomertrainingen waar alleen afgelopen jaar al meer dan 100 meisjes/dames aan hebben meegedaan
• aanstellen van gekwalificeerde trainers
• ruimte vrijhouden voor jeugdspeelsters om in seniorenteams mee te spelen.
• het meedoen aan diverse TOP-Jeugdtoernooien

Vanaf nu zal de aandacht weer op de competitie gericht zijn, want de meeste speelsters zullen daar in de Topklasse (MA1, MB1 en MC1) willen strijden om een hoge klassering.
Op zondag 2 februari volgt voor een aantal speelsters de 2e ronde van het Holland Top toernooi (MA en MB) en op zaterdag 15 februari volgen de halve finales van het NOJK.