Vizier op volleybal

 

Unieke prestatie Sudosa-Desto op NOJK!

 

VoV, 01-04-2019. 9:00 uur. Tijdens de finale ronde van het Volleybaldirect Open, het Nederlands Kampioenschap voor jeugd volleybal, heeft de jeugd van Sudosa – Desto een uitzonderlijke prestatie geleverd. Van de vier finalisten werden maar liefst drie teams kampioen en één team is vierde van Nederland geworden. Daarnaast won Sudosa – Desto de Jaap van Kasteel trofee voor de vereniging met de best presterende jeugdafdeling van Nederland en werden drie spelers MVP.

Jongens C werden in Beverwijk eerste in de poule, in de kruisfinale werd Orion met 2-0 verslagen. In de finale rekenden de jongens af met Dros-Alterno door de eerste set met 25-12 en de zeer spannende tweede set met 29-27 te winnen.

Meisjes A pakte de titel in Koog aan de Zaan door in de spannende finale Voltena met 2-1 te verslaan. In de poulefase eindigde deze onderlinge strijd in 1-1 en in de kruisfinale werd Peelpush met 2-1 verslagen.

In Amersfoort werden Meisjes B eerste in de poule. Next Volley Dordrecht werd in de kruisfinale met 2-1 verslagen. Na de eerste set verloren te hebben van Sliedrecht Sport in de finale, waren de Asser meiden de tweede en derde set duidelijk de betere partij en dus de beste van Nederland.

Jongens D werden tweede in de poule. Volley Tilburg was een maatje te groot in de kruisfinale en in de spannende strijd om het brons tegen Kalinko was het na 1-1 in sets helemaal op bij de dappere spelers. Een mooie vierde plaats was het hoogst haalbare en een prachtige prestatie.

Jolien Knollema (MB), Robert ten Kate (JC) en Stéan Barkhuis (JD) werden uitgeroepen tot Most Valuable Player.  Als kroon op het werk won Sudosa – Desto ook nog eens de Jaap van Kasteel trofee zowel voor de beste vereniging bij de meisjes als overall.  De jongens, meiden, trainers en coaches van Sudosa -Desto hebben een zeer unieke topprestatie geleverd!

gh @ VoV, bron en foto persbericht Sudosa – Desto.