US D1 lijdt met 3-0 zuur verlies in Budel

VoV, 07-02-2024. 9:51 uur. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Ledûb op de planning. Een wat bewogen trainingsweek, met meerdere zieken en wat pijntjes, zorgde voor een niet optimale voorbereiding. Desondanks gingen we met volle overtuiging de wedstrijd in. We zouden er alles aan doen om te winnen.

De starting seven van deze wedstrijd waren: Kiki, Sophie, Maaike, Aike, Anouk, Floor en Marscha als libero. Het begin van de wedstrijd was echter niet zoals gehoopt. We stonden al snel ver achter en bleven achter de feiten aanlopen. Door de hoge servicedruk van Ledûb stonden we passend onder druk, maar ook de aanval, onze blokkering en verdediging waren niet zoals het zou moeten zijn. Dit resulteerde dan ook in een 25-15 verlies in de eerste set.

De tweede set ging het allemaal weer iets beter. Het tactisch plan werd aangepast en op volleyballend vlak waren we stukken beter. We stonden lange tijd steeds twee punten voor, tot in de big points. Het inzetten van de dubbele wissel, met Fleur en Anneke, pakte in deze set goed uit, maar kon uiteindelijk het verschil niet maken. In de big points leek het alsof we verkrampten, want de voorsprong lieten we gaan en de tweede set ging met 25-22 ook naar Ledûb.

De derde set pakten we het anders aan. Anneke kwam erin op het midden en ook Fleur begon. Deze set hadden we een riante voorsprong van 11-17. Helaas konden we deze voorsprong opnieuw in de big points niet vasthouden. We kregen last van koudwatervrees en gaven de wedstrijd volledig uit handen. Wissels met Kiki, Kirsten en Saskia mochten niet meer baten. Ook deze set zagen we naar Ledûb gaan, met een stand van 25-23.

Een zuur 3-0 verlies voor ons, omdat we ons eigen niveau niet hebben gehaald. We gaan hard trainen om zaterdag 10 februari weer te kunnen knallen tegen Dinto. We spelen om 17:30 uur in de Amstelcampus en kunnen alle support goed gebruiken!