US D1 wint derby tegen Spaarnestad.

VoV, 14-02-2023. 19:31 uur. Afgelopen zaterdag mochten wij aantreden tegen het -voor ons niet onbekende- eerste damesteam uit Haarlem: Spaarnestad DS1. In de eerste seizoenshelft bij Spaarne thuis wonnen we de Noord-Hollandse derby met 3-1. En zo waren we vastberaden om ook deze pot weer te winnen.

De eerste set startte trainer Christoph met de volgende starting six: Anneke Ykema, Fleur Uitterlinden, Maaike Heilig, Sanne van Leeuwen, Anouk van der Zee, Saskia Bos en Mathilde Polak. Met veel energie en vuur begonnen we de wedstrijd. Het eerste punt van de wedstrijd was voor ons en werd gescoord door Anouk. Zo de toon is gezet, dachten we… De eerste set ging echter wat moeizamer dan gehoopt. De pass werd niet gebracht en zo was het moeilijk om ritme te vinden. Het vertrouwen en het vuur was er wel. Waar lag het dan aan? Misschien aan de spanning voor het US-feestje die avond? Na wat wissels en een time-out herpakten we ons en konden we zo alsnog de eerste set naar ons toe trekken. De set werd gewonnen met 25-22.

De tweede set begonnen we nu met meer ontspanning en het vuur en het vertrouwen in elkaar was er nog steeds. De pass lag beter en ook onze goede oude servicedruk was weer terug. Zo heeft bijvoorbeeld Maaike weer flink wat puntjes gescoord. We liepen steeds verder en verder uit en hebben het de overkant flink lastig gemaakt. Door de voorsprong was er ruimte om in alle rust wat nieuwe speelsters het veld in te brengen die allen gelijk de vibe uit het veld oppakten en op hetzelfde tempo door de set vlogen. Ook de tweede set was voor ons met 25-14.

De derde set gaf Spaarnestad wat meer tegengas dan in de tweede set, dus moesten wij ook weer een tandje harder werken. Maar wij waren zo op dreef en hongerig naar een 3-0 dat we ook de derde set onverslaanbaar waren. Sophie had nog een paar hele mooie ballen rechtdoor en Benthe voerde haar taak als stofzuiger goed uit. Zo trokken wij ook de derde set aan het langste eind en werd de set gewonnen met 25-22.

Er zaten zeker nog genoeg schoonheidsfoutjes in de wedstrijd, maar we zijn blij met een 3-0 overwinning die we echt als team hebben gedaan. Met Ilse helaas nog aan de kant vanwege een liesblessure, maar hopelijk as zaterdag er weer bij.

Aanstaande zaterdag mogen we aantreden tegen VCN (uit). We hebben er zin in! Was de wedstrijd tegen Spaarnestad weer de start van onze winning streak? Wij gaan er in ieder geval alles doen dit vol te houden. Komt dat zien!

gh @ VoV, verslag van #5 Mathilde Polak, US Dames1. Foto John van Geenen.