US klopt koploper Orion

1617USamsterdam

VoV, 25-01-2017. 11:05 uur.  De eerste ronde van de halve finale voor de beker zat erop. Iedereen is druk bezig met de return aanstaande donderdag, maar nu moeten we eerst weer even ‘back to reality’ en volle focus op de competitiewedstrijd tegen Orion. Niet zomaar een wedstrijd, we moeten tegen de koploper en hadden nog wat recht te zetten na de uitwedstrijd in Doetinchem.

Donderdag op de training nog even alle koppies dezelfde kant op, gameplan weer scherp en dan konden we op naar zaterdag. Het was weer tijd om te gaan shinen met z’n allen! Met een goed gevulde tribune en met Gertjan Muis als onze speaker voor de avond kon het gaan beginnen.

Het leek alsof we even wakker moesten worden met z’n allen, maar na een paar ballen begon het ritme er lekker in te komen. De pass lag lekker, Lisa van de Geer (dit keer wel goed Lisa?) wist de aanvallers goed te vinden en we maakte het Orion moeilijk aan het net met ons blok. Ja hoor, we waren begonnen. Lekker!

De eerste helft van de set ging het nog gelijk op, maar op een gegeven moment hielden wij een redelijke voorsprong. We moesten er hard voor werken, maar deden wat was afgesproken. Orion kwam niet aan haar eigen spel toe en wij groeide er juist steeds meer in. Lekkere passes, aces, blok punten, heerlijke ballen werden erin geslagen. Maar aan het eind van de eerste set kwam het toch nog dicht bij elkaar. Bij 22-20 werd de spelverdeler van Orion nog gewisseld. Orion haalde nog twee punten, maar uiteindelijk maakte wij het laatste punt in de set met een kill – block, 25-22 en de eerste set was binnen!

De rest van de wedstrijd hebben we dit vastgehouden en bleven hard werken. De sets wonnen we met 25-17 en 25-19. In iets meer dan een uur hebben we gedaan wat we moesten doen: alles geven, de focus vasthouden en de volle punten pakken! Het was een mooie wedstrijd. Wederom veel dank aan de supporters!

Dit heerlijke gevoel nemen we zeker mee naar de wedstrijd tegen VC Sneek a.s. donderdag. Wij hebben er in ieder geval SUPER veel zin in. Zijn jullie erbij? Alle support is meer dan welkom!! Tot dan!

gh @ VoV, verslag van Taray Bleijert, Pharmafilter US.