US moet toch de melk optrekken

VoV, 30-03-2022. 16:37 uur. We hadden Activia nog goed in het hoofd geprent staan. Helaas niet omdat het een lekkere nasmaak heeft in de ochtend, wat normaal wel het geval is. In tegendeel, wij hebben een nare nasmaak overgehouden aan de vorige wedstrijd tegen Activia. Het was ons eerste verlies. Het was de wedstrijd waar we ons pas konden herpakken in de derde helft. We wilden onze revanche nemen en de ACTIEVIA-trein vandaag laten stoppen.

We begonnen met een uitgebreid plan en analyse. We waren er klaar voor! We leken een melkkoetje te hebben met deze analyse. Dus pakten we nog even ons momentje in de kleedkamer. We waren aan en ready!

We begonnen de eerste set met Anneke (Gerda), Sanne van Leeuwen, Irie, Sophie, Julia, Suus en Marsha. We begonnen de wedstrijd met een kleine achterstand, maar na een dubbele wissel van Sanne Heijting en Natalia voor Sophie en Irie kwamen we weer terug. Het block ging lopen. Gerda en Heijting waren muren aan het bouwen. Van Leeuwen was sterk aan het serveren en aanvallen. Marsha was lekker aan het verdedigen (op dit punt kom ik nog terug) en de kant maakte het af met een feestje. We maakten onze comeback.

De dubbele wissel kwam terug en daarmee werd Heijting erin gewisseld voor Sophie. Op deze manier konden we verder met muren bouwen. Het ging gelijk op. Iedereen was aan! Het ging puntje voor puntje. De spanning zat er goed in! Er was geduld, want dan zal gras melk worden. Zo werd het 23-23 en waren we gebrand deze set naar ons toe te trekken. Na twee setpoints was er feest aan de kant van US! We hebben een set gepakt van de koploper! Dit smaakte naar meer, want ja als je US een koekje geeft wil het ook een bakje Activia!

De tweede set bleef dezelfde opstelling staan waarmee we de eerste set waren geëindigd. Het plan was doorpakken waar het pijn deed. Ervoor zorgen dat Activia zuur zou worden aan het einde van de wedstrijd. We begonnen met 2-1 voorsprong en goed spel. In de tweede helft ging alleen onze foutenlast omhoog en je weet wat ze zeggen als de ene koe biest, licht de andere de staart op. Hoewel we deze set nog met 19 punten de volgende set in gingen, werd het er niet meer beter op.

In de derde set gingen we alweer met 12 punten naar huis. Bij deze twaalf punten hoort wel het geweldige punt van Marsha. Zij zag de bal op haar afkomen en probeerde haar gezicht te beschermen. De bal kwam op haar schouder en de bal vloog naar de overkant in de hoek van het veld. PUNT VOOR MARSHA! Naast de eerste gewonnen set, was dit wel een hoogtepunt van de wedstrijd.

Uiteindelijk gingen we de vierde set zelfs met 11 punten naar huis. We hadden niets in de melk te brokkelen. Activia speelde constant en wij waren kort gezegd bedorven ☹. We waren net als een Activia die in de zon staat. In het begin is het wel lekker, maar als je het te lang laat staan is er helaas niks meer aan.

We besloten ons net als de vorige keer te herpakken in de derde helft. Dit ging aardig goed en nog samen met Activia! Want wat was het gezellig en wat hadden we een feestje in onze Amstelcampus!

Samenvattend we hebben verloren van Activia, maar een goede derde helft gehad! Waarbij we de volgende ochtend de enige Activia kregen die we wel konden verslinden! Hopelijk kunnen we volgende week beter spel laten zien tegen VoCASA! Hopelijk tot dan!