US nam revanche op Donki Sjot

VoV, 26-02-2024. 6:32 uur. Zaterdag hebben we alweer onze 17e competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Donki Sjot, waarmee we nog een appeltje te schillen hadden na onze 3-0-nederlaag tegen hen in Den Dungen. Om dit voor elkaar te krijgen starten we de 1e set met Aike, Maaike, Fleur, Floor, Marsha, Sophie en Anouk.

We komen al snel met 8-6 voor, doordat Donki Sjot onze serve maar matig onder controle krijgt. Op 15-11 neemt de tegenstander een time out, nadat blijkt dat Donki Sjot het ook moeilijk vindt om goed te serveren. Gelukkig maken we zelf weinig fouten. We scoren bovendien makkelijk, omdat de meeste passes van ons goed aan het net aankomen. Via 19-16 en een spetterende serveserie van Aike met 3 (!) aces lopen we soepeltjes uit naar 22-17, waarna Donki Sjot de set in stijl met een foutserve besluit: 25-19 voor ons!

Na zo’n voortvarend begin starten we de 2e set uiteraard in dezelfde opstelling. Ondanks 2 mooie kill-blocks komen we met 3-5 achter. Tijdens een time out op 8-11 legt Seb ons uit hoe we de set toch nog naar ons toe kunnen trekken, maar het mag helaas niet baten: Donki Sjot passt opeens veel beter en serveert ook nog eens een stuk moeilijker dan in de 1e set.

Op 10-14 komt Kiki in het veld voor Fleur. Na alweer 3 (!) aces van Aike komen we terug tot 13-14. Toch blijven we achterstaan, doordat we veel ballen buiten de lijnen smashen. Op 16-19 komt Saskia het veld in voor Anouk. Ook Anneke en Kirsten komen nog het veld in voor Sophie en Maaike. Ondanks de ace van Kirsten schieten wij net te kort. Donki Sjot wint de 2e set met 20-25: 1-1.

Chris grijpt in en dus starten we de 3e set met Saskia, Kiki, Maaike, Aike, Sophie, Marsha en Kirsten. We komen 7-4 voor na mooie services door Maaike en een goede aanval door Saskia. Alles gaat van een leien dakje, want net als in de 1e set vindt Donki Sjot het opeens heel moeilijk om onze service te passen. Na een aantal passfoutjes aan onze zijde last Chris op 15-12 een rustpauze in. Dit helpt, want Saskia scoort er lustig op los en via 20-15 winnen we de 3e set overtuigend met 25-17 en staan we met 2-1 voor!

We starten de 4e set in dezelfde opstelling als de 3e set en dankzij alwéér een serveserie van Aike staan we al snel op 4-0! Toch krijgen we steeds meer moeite om de bal bij Donki Sjot op de grond te slaan. Na 11-12 wordt het 12-16 en hebben we de tegenstander weer in de wedstrijd geholpen. Toch vechten we ons, mede dankzij een mooi eenmans-kill-block van Kiki, terug in de set: 18-19. Op 20-20 komt Donna in het veld op de plek van Aike en komen we zelfs weer voor na een ace van Maaike. Toch dan blijkt onze pijp leeg en wint Donki Sjot de 4e set met 21-25 en staat het dus 2-2 in sets.

In de 5e set starten we met Maaike, Donna, Marsha, Saskia, Sophie, Kiki en Kirsten. We komen dankzij aces van Maaike snel met 3-0 voor! De strijd gaat gelijk op, maar toch wisselen we van kant bij een achterstand van 5-8. Chris haalt nu alles uit de kast om de overwinning binnen te slepen en wisselt Saskia en Donna voor Floor en Aike. We komen terug tot 11-11! Nadat Donki Sjot een time out heeft genomen, komt Anouk het veld in voor Kirsten. Op 14-12 slaat Sophie het laatste punt binnen en is onze revanche op Donki Sjot een feit!

Volgende week zaterdagavond spelen we om 19.00 uur in Gouda opnieuw een belangrijke wedstrijd in onze strijd tegen de degradatie naar de Topdivisie van komend seizoen! We hopen ons enthousiaste publiek daar ook weer te zien, want alle support is welkom. Tot dan!