US wint van Volley Tilburg

VoV, 01-03-2023. 12:43 uur. Afgelopen zondag mochten we weer. De jonkies hadden al een dag NOJK in de benen zitten en voor de rest was dit de eerste wedstrijd van de week, hoe dan ook waren we gedreven om te winnen! Daarnaast hadden we nog maar een paar punten nodig om zeker te zijn van onze plek in de Topdivisie…

Een thuiswedstrijd stond op het programma, dat beloofde een goede sfeer tijdens de wedstrijd. Langs de kant stonden de meiden aan, en zongen allerlei liedjes als we weer een mooi punt scoorden! Dit was in de eerste set hard nodig aangezien de standen telkens gelijk op liepen. Gelukkig wisten wij uiteindelijk de set binnen te slepen, maar niet zonder moeite. In de volgende set was het hard nodig om onze eigen foutenlast naar beneden te brengen en vol overtuiging te spelen!

Ook in de tweede set hadden we het wat lastig. Gelukkig was daar Saskia die punt voor punt de bal wist te scoren! Ook Ilse verdedigde alles in het achterveld, zelfs een penalty bal die de overkant dacht te scoren! Helaas wisten de meiden uit Tilburg ons toch onder de duim te houden, en verloren wij de tweede set met 25-23. Wij waren echter niet van plan om te verliezen, en gingen de derde set met vuur in!

Dit werkte! We maakten zelf weinig fouten in deze set en dat is terug te zien in de stand. De derde set wonnen we met 25-17. Dit moest haast ook wel zo zijn, want Anouk, Anneke en Saskia waren on fire aan het net! Benthe haalde alle ballen van de grond en Fleur zorgde voor mooie setjes.

In de vierde set zetten we dit succes voort en door een serve serie van Fleur wisten we een enorme voorsprong op te bouwen! Nog even was het spannend, want we lieten ze ver terugkomen, maar ditmaal wisten wij het af te maken en wonnen we de set met 25-21.

Uiteindelijk werd het dus 3-1 voor ons, en namen wij alle punten mee. Nu zijn we zeker van onze plek in de Topdivisie volgend seizoen, terwijl we nog 4 wedstrijden moeten spelen. De komende 2 weken hebben we geen wedstrijden, dus dat zorgt voor genoeg tijd om onszelf klaar te stomen voor onze wedstrijd tegen Sliedrecht op 18 maart. Hopelijk is dit weer het begin van onze winning streak!