Vizier op volleybal

 

USV Protos blijft na uitzege koploper

VoV, 19-11-2018. 14:00 uur. De Utrechtse studenten van SURFspot.nl USV Protos hadden de schone taak om hun leidende positie in de 1e divisie A te verdedigen tegen het (zeer) ervaren team uit Elburg.

De week voorafgaand aan het treffen met de Elburgers zijn de studiefinancieringsklanten goed voorbereid door Vincent Henskens en Jorad de Vries omdat de derde trainer vanwege werk verstek moest laten gaan. Er werd een zware wedstrijd verwacht en die verwachting kwam uit.

EVV startte furieus; ze verdedigden heel erg veel en konden iedere rallykans benutten. Pas rond de twintig konden de jongelingen weer aanpikken. In een tumultueuze eindfase met setpunten over en weer bleven de ervaren spelers van EVV het koelst. Vooral de spelverdeler en de seniore passer loper van de Elburgers maakten het verschil.

De Protossers begonnen set twee met Lasse Jonker op de spelverdeling omdat Olaf Buter een lichte blessure opgelopen had. De middenas ging wat beter draaien en de stugge Elburgse verdediging kon wat vaker geklopt worden. De passing bleef degelijk.

De tweede set werd regelmatig gewonnen en tot 18-8 in de derde set was er niets aan de hand. Daarna stokte de rode machine. Door wisselingen bij de Elburgers lukte bij hen ineens alles en de studenten kregen geen bal meer op grond. Net op tijd waren de Domstedelingen weer bij de les, werkten een set punt weg en vooral door het goede serveerwerk van de net ingevallen Jochem Bloem werd de set binnen gehaald.

Set 4 werd degelijk uitgespeeld waarbij vooral de tandem Oscar Scholing / Jasper Rietman onhoudbaar bleek voor de ervaren opponenten.

Al met al een verwachte zware wedstrijd tegen een tegenstander die thuis nog geen wedstrijd verloren had dit seizoen. Wederom een prestatie om trots op te zijn.

Aanstaande zaterdag spelen we een burenstrijd tegen de driemalige promovendi van Woudenberg. Tevens is het REALATIEDAG bij USV Protos in sportcentrum Olympos op de Uithof. Aanvang is 17.30 uur; een uur later dan normaal vanwege de vele geplande activiteiten.

gh @ VoV, verslag van USV Protos Heren 1.