USV Protos struikelt en valt tegen Sneek

VoV, 10-02-2019. 12:13 uur. Aan de zegereeks van 14 opeenvolgende overwinningen van koploper USV Protos is gisteren een (onverwacht ) einde gekomen. De koploper kwam in de wedstrijd tegen middenmoter VC Sneek aan het struikelen na drie sets (25-21, 22-25, 25-22) en viel vervolgens met 23-25 en 13-15 door de mand. Weg ongeslagen status 2019 en mooie serie overwinningen van dit seizoen. VC Sneek pakte de vierde set met 23-25 en had ook aan het eind van de vijfde met twee punten verschil (13-15) de neus net eerder over de finishlijn.

AVV Keistad profiteerde maximaal van deze misstap van Protos. Zij morsten geen setje en lieten Sovoco met lege handen terugkeren naar Soest. De gasten bleven alle sets zelfs (ruim) onder de twintig met 18, 16, 17 en 15 punten.

Bij Focus4U Woudenberg vs Springendal Set-Up was eerst de thuisploeg de beduidend sterkere ploeg (25-17 en 25-14), vervolgens kantelde de wedstrijd naar het voordeel van de bezoekers en werd het na 16-25 en 22-25 nog een 2-2 tussenstand. De vijfde set was met 15-10 weer voor de thuisploeg.

Gezien het verloop van de wedstrijd tussen Rabobank Orion Volleybal Doetinchem II en E.V.V. Bultman – Hartholt kan de conclusie worden gemaakt dat Orion II nog de vastheid ontbeert om een goed niveau de hele wedstrijd lang vast te houden. Kenmerkend was daarin dat E.V.V. in de tweede set van de mat werd gespeeld met 25-12, nadat de eerste nipt met 24-26 was verloren. Dat was echter maar één set en om te winnen moesten ze er toch een paar meer pakken. E.V.V. won vervolgens de derde en vierde ook met 22-25 en 19-25.

De degradatiekraker tussen Avior en FOOX Olhaco werd met 1-3 een waardevolle prooi voor de bezoekers uit Hoogeveen. Na drie sets (16-25, 18-25 en 21-25) was de winst binnen, daarna werd de vierde set met 25-16 verloren.

In de stand blijft Protos aan de leiding gaan met 17-65. Keistad maakte drie punten goed en is nu met 16-59 tweede, daarna komt Set-Up met 16-51 op de derde plaats. EVV is vierde (15-45),  Woudenberg vijfde (15-42) en Orion II zesde met 16-40. In het rechter rijtje staan Sovoco (16-40), Sneek (16-33), Scylla (15-27), Olhaco (16-27), Hovoc (15-24) en als laatste Avior met 15-17.