Vizier op volleybal

 

Valste start: Sovoco D1 verliest van Taurus

VoV, 18-09-2022. 4:18 uur ‘Ik dacht dat we verder waren’. Die opmerking van trainer/ coach Floris na afloop zegt eigenlijk genoeg. We hadden allemaal erg veel zin in onze 1e competitiewedstrijd en de voorbereiding had laten zien dat het elke week een beetje beter ging. Dus we waren positief gestemd.

Taurus was onze tegenstander. Ruim op tijd stonden we al in de zaal, waar we naar een ander veld dan normaal werden geleid. Daniela was er de hele week alweer bij. Maar tijdens de warming-up bleek de kuit van Joyce er geen zin in te hebben en zij moest helaas afhaken. Zo waren we dan toch alsnog niet compleet. De muziek die halverwege de warming-up eindelijk aankon – er was nog een wedstrijd bezig – bracht niet helemaal wat we ervan hoopten. Anto deed haar best het te compenseren met wat zang, maar dat viel helaas ook niet in de smaak. Nog even oefenen!

Met wat bekenden uit Houten en de familie Broerse, en later ook Mart, Sten en Thomas, op de tribune, begonnen we aan de wedstrijd. Starting seven waren: Kyra, Anne, Daphne, Sandra, Kim, Lieke en Hanneke.

Het 1e punt was voor ons. En eigenlijk zou ik het daar graag bij willen laten. Daarna ging namelijk alles stroef en van alles fout. Je zou zeggen dat met de mega veel verdedigende en passende balletjes in de warming-up – de 1e scheidsrechter liet op zich wachten en dus duurde het en duurde het voordat we konden inslaan – dat dit wel goed zou zitten. Maar nee, het was wankel. Bovendien maakten we veel service fouten en scoorden we moeizaam. We leken er niet meer in te geloven. En zo was het binnen no time 25-16. BAH.

De 2e set ging Kyra passen-lopen, Eline spelverdelen en Daphne naar diagonaal. Hoewel zij energie erin brachten, bleef het moeizaam gaan. Dit zou echt een werkwedstrijd worden. Ik heb me laten vertellen dat we 19-12 achter hebben gestaan. Maar met hard werken en steeds ietsjes meer dingen die wel lukten, waaronder een paar goede serviceseries van o.a. Eline, kropen we dichterbij. We streden ons helemaal moe en de kansen gingen heen en weer. Uiteindelijk pakten wij toch de set nog met maar liefst 29-31!

Je zou denken dat dit misschien een omslag zou geven. Maar hoewel sommige dingen wel beter gingen dan in de 1e set, bleven we te veel eigen fouten maken. We hadden met fases moeite met scoren, hoewel Kyra af en toe lekkere harde klappen erin gooide. De afstemming tussen blok en verdedigen was in sommige gevallen niet optimaal en de service druk was er niet constant. We kregen te lange series tegen en zo bleef het achter de feiten aan lopen. We hebben steeds geprobeerd weer een inhaalslag te maken zoals in de 2e set, maar het lukt niet. Het werd respectievelijk 25-19 en 25-21. BAH.

Dat was een teleurstelling. Frustrerend. Vermoeiend ook. Vanaf de kant was er met positieve aanmoedigingen en luid gezongen liedjes alles aan gedaan om degenen binnen de lijnen te helpen, maar helaas. Anne had het gelukkig wel echt gezellig gehad aan de kant.

Na afloop bleef een aantal nog even hangen om bij de heren te kijken. En wat te eten. Dat was nog best ingewikkeld zo bleek. Want ja, wedstrijden en publiek ten spijt, om 20:00 uur stopt de keuken er mee. En als je nog wel had kunnen bestellen, dan was dat ook een heel avontuur en spannend om te zien wat er uiteindelijk van gemaakt werd. Maar ach.

Wij gaan dus terug naar de trainingszaal. We hebben 2 weken om de dingen te verbeteren die vandaag niet goed gingen. En we hebben het in ons, dus dat komt heus wel goed. Ook gaan we volgende week op teamweekend. Dus genoeg om naar uit te kijken. Maar voor nu balen dat we nog niet zo ver zijn als we dachten.

gh @ VoV, verslag  van Hanneke van den Broek, Sovoco Dames 1. Archieffoto.