Vizier op volleybal

 

van Iersel en Stubbe stoppen bij BTN

VoV, 09-11-2017. 17:48 uur. Marleen van Iersel komt niet meer uit voor Beachvolleybal Team Nederland. Dat besluit heeft bondscoach Richard de Kogel samen met zijn staf genomen. De 29-jarige beachvolleybalster maakte ruim tien jaar deel uit van het bondsprogramma in Den Haag. Marleen van Iersel vervolgt haar beachvolleybal carrière buiten BTN met Joy Stubbe.

Marleen van Iersel maakte jarenlang deel uit van het nationale beachvolleybal programma van de Nevobo. De Brabantse speelde respectievelijk samen met Marloes Wesselink, Sanne Keizer, Madelein Meppelink en Manon Flier. Van Iersel nam twee keer deel aan de Olympische Spelen, in 2012 met Keizer en in 2016 met Meppelink. Met beide partners werd ze ook Europees Kampioen, in 2012 met Keizer en in 2014 met Meppelink.

Het afgelopen seizoen speelde Van Iersel samen met ex – zaalinternational Manon Flier. Nadat Flier besloot te stoppen met topsport, werd bekendgemaakt dat Van Iersel een team met Jolien Sinnema zou gaan vormen. Van Iersel zal echter niet meer uitkomen voor Beachvolleybal Team Nederland.

Bondscoach Richard de Kogel legt uit: “Er is een aantal zaken voorgevallen dat het vertrouwen in een verdere samenwerking heeft geschaad”, vertelt De Kogel. “De conclusie is dat onze wegen scheiden. We hebben in het verleden mogen genieten van het spel van Marleen. Hopelijk vindt ze een manier om haar hoge niveau ook in de toekomst te kunnen blijven etaleren.”

Marleen van Iersel vertelt: “Ik vind het jammer dat we de afgelopen weken niet tot een overeenstemming zijn gekomen. Ik heb altijd met trots onder de vlag van Beachvolleybal Team Nederland gespeeld. Ik ga zeker door met beachvolleyballen. Ik hoop in de komende jaren een goede relatie te kunnen onderhouden met Beachvolleybal Team Nederland om samen het beachvolleybal op een positieve manier onder de aandacht te houden bij het Nederlandse publiek.”

Marleen van Iersel vervolgt haar beachvolleybal carrière met Joy Stubbe, die ook het bondsprogramma verlaat. Beachvolleybal Team Nederland zal de komende tijd op zoek gaan naar een passende partner voor Jolien Sinnema.

gh @ VoV, persbericht Nevobo, foto FIVB.