Van Polen via Turkije en Zwitserland naar Finland.

VoV, 08-02-2021. 5:25 uur. In Polen stond de topper tussen LKS Lodz en koploper Rzeszow op het programma. Beide ploegen waren afgelopen week in de Champions League actief, beide met negatief resultaat voor wat betreft plaatsing voor de volgende ronde, al scheelde dat bij de ploeg va Britt Bongaerts maar een haartje.

Het werd een vijfsetter, waarin Lodz een 0-1 achterstand (25-27) met twee nipte zeges (25-23 en 25-22) kon omdraaien in een 2-1 voorsprong. Koploper Rzeszow verzekerde zich via 24-26 van de tiebreak en in ieder geval een puntje. In die vijfde set was Lodz met 15-12 de sterkste.

Bongaerts stond vijf sets in de basis, gaf zo’n 180 set ups naar haar aanvalsters, die er daarvan 78 scoorden. Zelf maakte ze twee punten. Haar ploeggenote Lazovic scoorde 28 keer, bij Rzeszow was Kiera van Ryk met 32 punten de topscorer van de partij.

Radomka Radom staat nu eerste (19-43), Rzeszow is tweede (18-43), Lodz staat derde (19-40) en Chemik Police bezet de vierde plaats (17-35).

Robbert Andringa leed met Olsztyn een 3-1 nederlaag bij Stal Nysa, de voorlaatste in de stand. Ook in dit duel waren de ploegen aan elkaar gewaagd bij de 30-28, 25-22, 22-25 en 25-23 setstanden. Olsztyn verloor door een te hoe foutenlast (20 om 35), op d eeigen score hadden ze nog een 67 om 78 voordeel. Andringa scoorde 16 keer en werd topscorer bij zijn ploeg. Olsztyn staat negende (22-28), Stal Nysa dertiende (23-20).

Voor Wouter ter Maat en Maarten van Garderen kwam er een eind aan hun zeer lange reeks overwinningen (17!) in Turkije. Uit bij Sorgun, de nummer tien op de ranglijst, leden ze een 3-2 nederlaag. Hun ploeg Ziraat Bankasi kwam via 18-25 en 22-25 nog met 0-2 voor, vervolgens sloeg de wedstrijd volledig om en wist Sorgun met 25-14 en 25-19 de stand gelijk te trekken. Daarna wonnen ze de tiebreak met 15-12.

Ter Maat scoorde 22 keer, van Garderen 11, per saldo niet genoeg voor de winst. Cepeda Abreu werd met 30 punten de meest scorende speler. Fenerbahce is eerste met 24-62, Ziraat staat daar met 23-57 achter, Sorgun is de nummer tien in de stand.

Bij Aydin vs. Genlick was het ook allemaal erg close voor wat betreft de setstanden. De ploeg van Maret Grothues sleepte er via vier sets, die steeds met twee punten verschil naar de winnaar gingen, een 3-1 zege uit. Zwaar omvochten dus. Dat begon al meteen in de eerste set met 32-34, en kreeg een vervolg met 25-23, 29-27 en nogmaals 25-23. Grothues speelde niet, haar teamgenote Meryem Boz werd met 23 punten de topscorer. De 25 om 9 blokpunten en aces maakten het verschil. Aydin is de nummer zeven van de ranglijst.

In Zwitserland leed Düdingen van Anna Mebus in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen een ruime nederlaag tegen koploper Pfeffingen. Ze bleven met 19, 19 en 12 punten drie keer onder de twintig puntengrens steken. Mebus moest genoegen nemen met één invalbeurt.

Lotte Groninger won met Volley Lugano met 0-3 bij Geneve. De thuisploeg kwam met de score per set niet verder dan 19 en twee keer 15 punten. Groninger had in de eerste set een invalbeurt en begon de volgende twee sets in de basis. Ze scoorde 2 punten.

Düdingen sluit het reguliere seizoen als vierde af, Lugano bezet in de eindrangschikking de zevende plaats.

In Finland won Viesti van Anniek Siebring met een dikke 3-0 van Wovo. De bezoekers moesten genoegen nemen met 18, 14 en 15 punten per set. Siebring werd met 14 punten (43% aanvallende score) medetopscorer. Haar ploeg staat op de vierde plaats met 47 punten uit 20 wedstrijden, koploper is Kangasala met 58 punten uit 21 duels.