Vizier op volleybal

 

Van Rekom blijft in Frankfurt.

VoV, 10-05-2020. 2:30 uur. Passer – loper Floris van Rekom speelt ook volgend seizoen bij United Volleys Frankfurt. Ook  Matthias Valkiers, de Belgische spelverdeler van de club heeft voor een jaar bijgetekend en daarmee behoudt United Volleys twee sterkhouders van het afgebroken seizoen van dit jaar in de selectie van de volgende jaargang.

Al tijdens de terugronde van 2019-2020 waren de partijen het met elkaar eens over de voortzetting van de samenwerking, maar nu werden, ondanks de ongewisse toekomst van het volleybal, deze afspraken door betrokken partijen bevestigd. “Omdat we onze fans ook volgend seizoen topvolleybal willen laten zien en deze twee steunpilaren daarvoor heel erg hard nodig zijn.”

De waarde van Floris van Rekom voor de ploeg werd nog eens onderstreept middels het Golden Bundesliga Team van afgelopen seizoen, waarin hij met vier gouden en twee zilveren MVP titels tot de zeven waardevolste spelers van de Bundesliga werd. Extra bijzonder is dat van Rekom deze MVP titels tot aan Kerstmis verdiende, daarna speelde hij wegens een langdurige elleboogblessure niet meer.

Als dat niet gebeurd was, was hij zonder twijfel een van de top favorieten voor de nominatie van de waardevolste Bundesliga speler van het seizoen geweest. Dat was ook andere clubs opgevallen, er werd interesse voor hem getoond, des te groter was de vreugde bij de club dat van Rekom opnieuw voor United Volleys koos.

“Ik had het gevoel dat ik nog niet klaar was in Frankfurt, hier nog een klus te klaren had” vertelde van Rekom, die eerder zowel in Nederland als in Frankrijk al landskampioen werd en er succes in het bekertoernooi had.

Van Rekom is inmiddels volledig hersteld van de blessure en kan het nauwelijks afwachten om te bewijzen dat hij nog meer in zijn mars heeft dan hij al heeft laten zien om zo het team weer te helpen stappen te maken.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron website United Volleys Frankfurt. Foto CEV