Vizier op volleybal

 

Van Werkhoven en Zoodsma naar Tsjechië

VoV, 25-05-2018. 14:35 uur. Een tweetal Nederlandse spelers, die afgelopen seizoen in de Bundesliga uitkwamen, kiezen voor een volleybalavontuur elders in Europa. Het betreft de teamgenoten bij Bergisch Volleys Mart van Werkhoven en Rutger Zoodsma.

Mid  Mart van Werkhoven speelde in Nederland op het hoogste niveau bij Lycurgus in Groningen, maakte toen de overstap naar Frankrijk, waar hij voor Tourcoing en Calais uitkwam. Hij vervolgde zijn loopbaan in Portugal bij Benfica Lissabon en kwam vervolgens terecht bij Bergisch Volleys in de Bundesliga bij onze Oosterburen. Vanaf volgend seizoen krijgt hij het shirt van CZU Prague Volleyball om de schouders, dat afgelopen seizoen als negende in de Tsjechische Eredivisie eindigde.

Ook mid Rutger Zoodsma zegt dus de Bundesliga vaarwel. In Nederland speelde hij onder andere voor Lycurgus en Landstede Volleybal. Na een seizoen Zwitserland ( TSV Jona) maakte ook hij de overstap naar de Bundesliga en werd bij Bergisch Volleys teamgenoot van Mart van Werkhoven, of omgekeerd. Hij vertrekt van Duitsland ook naar Tsjechië en gaat voor Aero Odolena Voda spelen. Dit team eindigde als twaalfde en laatste in het afgelopen seizoen.

gh @ Vizier op Volleybal.