Varenhorst/ van de Velde gaan voor brons

VoV, 10-10-2021. 8:26 uur. Maar we beginnen met de kwartfinale van Brouwer/ Meeuwsen tegen de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo. Met 19-21 en 17-21 leden de Nederlanders verlies en werden voor verdere deelname uitgeschakeld. Brouwer/ Meeuwsen eindigden als vijfde bij dit FIVB World Tour Finals toernooi.

Varenhorst/ van de Velde moesten het in de kwartfinale opnemen tegen de nummer één van de wereld, het duo Cherif/ Ahmed uit Qatar. Die strijd werd met 2-1 gewonnen via de setstanden 21-19, 15-21 en 16-14.

In de eerste set maakten Varenhorst/ van de Velde met een serveserie door Steven van de Velde een 14-18 achterstand ongedaan en namen ze een 19-18 voorsprong. Met 21-19 pakten ze de winst. De 1-1 kwam via 21-15 van Cherif/ Ahmed op het scorebord. In deze set kon het BTN-duo geen inhaalrace maken.

In de derde set werd 4-1 voor een 7-7 gelijke stand, in het spannende vervolg sloeg het NL-duo zich naar 14-11, bij 14-14 was het opnieuw bibberen, maar met een servedreun van Steven van de Velde werd de 16-14 zege binnengehaald.

Het lukte de Nederlanders gisteravond laat niet om een plaats inde finale te bemachtigen. Tegen de Olympische kampioen Mol/ Sorum verloren ze met 2-1 via de setstanden 21-16, 18-21 en 13-15.

De eerste set werd met 21-16 door de Nederlanders gewonnen en in de tweede set hadden ze bij 15-10 een 2-0 zege in het vizier. Maar van Mol/ Sørum heb je pas gewonnen als er voor de laatste keer gefloten is, dat weten we uit de eerdere partijen van hen. De Noren kregen grip op de set en bogen de 15-10 achter met een 3 om 11 score om in 18-21 winst.

In de derde set konden de BTN-mannen goed bijblijven maar niet de vuist maken om de wedstrijd winnend af te sluiten. Met 13-15 pakten de Noren het ticket voor de finale, daarin zijn de Tsjechen Perusic/ Schweiner de tegenstanders. Varenhorst/ van de Velde spelen om het brons tegen Nicolai/ Lupo.