VC Limax behoudt ongeslagen status vs. Sliedrecht

VoV, 06-11-2023. 6:05 uur. Zowel Numidia VC Limax als en Sliedrecht Sport waren tot gisteren ongeslagen in de Eredivisie mannen, duidelijk was dus dat die serie voor een van beide ploegen ten einde zou gaan. Tot en met de vierde set was ook niet duidelijk voor welk team dat zou zijn, na de vijfde set (15-11) was Sliedrecht Sport de ploeg die een eind aan de ongeslagen status zag komen.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd in de eerste en de vierde set. Die twee sets werden met het kleinste verschil (26-24 en 25-23) door de thuisploeg gewonnen.

In set 1 winst VC Limax een 20-22 achterstand om te buigen naar 23-22 en met het breakpoint op 25-24 pakten ze de winst. In de vierde set kwam Sliedrecht Sport van 23-20 achter nog terug naar 23-22, waarna side out scores de set beslisten en er 2-2 van maakten.

In de tweede en derde set was Sliedrecht Sport de veel betere ploeg. Na een gelijk opgaande eerste set kantelde de wedstrijd compleet naar het voordeel van de bezoekers. Met series van 6-6 naar 6-9 en van 7-9 naar 8-14 bouwden ze in de tweede set een ruime voorsprong op die verder via 11-18 en 16-23 in 18-25 eindigde. En in de derde set hetzelfde beeld, echter toen was het gaatje al geslagen bij 7-15 en werd met 14-25 de 1-2 voorsprong op de borden gezet.

Sliedrecht leek op winst af te koersen, maar VC Limax herstelde zich in de vierde set en in de vijfde sloegen ze zich meteen naar een 5-0 voorsprong. Die marge stond er bij 10-5 en 14-9 nog. De 15-11 zege voor de thuisploeg was een logisch vervolg.

Martijn Brilhuis werd met 21 punten topscorer van de partij. Bij Sliedrecht Sport kreeg Marius den Hartog 20 punten achter zijn naam. De eigen score van beide teams bedroeg 67 om 67 punten. VC Limax speelde echter met een veel hogere foutenlast. Ze scoorden totaal 41 punten voor Sliedrecht Sport, via o.a. 27 foutserves en 13 aanvallende fouten.