VC Sneek H1 wint via tiebreak na 2-0 voorsprong

VoV, 21-11-2023. 13:45 uur. Na een thriller van een wedstrijd vorige week zaterdag tegen VIVES waar een 0-2 achterstand werd omgebogen tot een 3-2 winst traden de mannen uit Sneek deze week aan tegen Olhaco H1. Een team met een goede mix tussen ervaring en talent. Het beloofde dus ook weer een interessante dag te worden.

Iets na 19.00 uur werd de wedstrijd gestart. Edward Kamphuis begon met de volgende namen aan de wedstrijd: Luuk Boone, Jelmer Spoor, Jeen Pieter van der Meer, Senna Heikoop, Rutger Zoodsma, Mark Hekstra & Tom Wollesen.

De eerste set werd direct scherp begonnen en lange rally’s vielen de goede kant op. De eerste set eindigde dan ook in een 21-25 overwinning. De tweede set was eigenlijk hetzelfde spelbeeld. De mannen uit Sneek bleven scherp en verschillende harde aanvallen en mooie blokpunten zorgden voor een 19-25 overwinning. Voor Sneek een mooie 0-2 voorsprong in Hoogeveen.

Het puntverloop tot aan de 20 liet in de derde set hetzelfde verloop zien als de eerste twee sets. Met een 16-21 voorsprong mochten de mannen de laatste punten binnen slaan maar niks was minder waar. Een slordige reeks aan het einde van de derde set zag als eindstand 29-27 en dus ging deze set naar Olhaco H1.

De vierde set is ééntje waar de mannen uit Sneek l iever niet over spreken. Een ondermaatse prestatie vanuit Sneker kant en het vertrouwen wat Olhaco kreeg door de gewonnen derde set resulteerde in een 18-25 verlies.

Voor de derde keer op rij moest een vijfde set de beslissing brengen voor de heren uit het noorden. Gelukkig kon Sneek zich herpakken en de set binnen slepen.

Dat betekende alweer een overwinning in vijf sets. Waarbij ‘alweer’ niet zozeer op de overwinning als wel op de vijfsetters slaat. De Sneker mannen zullen zich wellicht afvragen of al die vijfsetters van de afgelopen weken nodig waren.

Druk op de passlijn en veel vertrouwen voor de tegenstander maakte het lastig om ‘zomaar’ 3 punten in Hoogeveen te krijgen. Toch werd er aan het langste eind getrokken en blijft de gedeelde eerste plek een feit.

Aankomende zaterdag is het Super Saturday! Dat belooft veel moois met zowel een wedstrijd van heren als dames 1. De mannen spelen tegen Webton Hengelo, die afgelopen weekend ook een vijf setter speelden tegen Sudosa. Ook dit belooft dus weer een spannende wedstrijd te worden. Komt dat zien!

gh @ VoV, verslag van Luuk Boone, VC Sneek. Foto Marsha Potma.