Vizier op volleybal

 

VC Sneek wordt graadmeter voor FAST

VoV, 8-11-2018. 8:55 uur. FAST heeft de wind in de zeilen. Het Brabants – Limburgse team is opgerukt naar de tweede plaats in de Eredivisie. Zondag ontvangt de Roze Brigade nummer zes VC Sneek in de Activiahal in Sint Anthonis. De ontmoeting is een mooie graadmeter voor de ploeg van trainer Harmen Bijsterbosch.

FAST, morste in de eerste zes wedstrijden vier punten. Na de winst in de vijfsetter tegen Apollo 8 in het openingsduel en de 3-0 nederlaag tegen landskampioen Sliedrecht Sport, liet de ploeg vier driepunters noteren. Met lef en veerkracht werden de wedstrijden tegen Set Up’65 en Regio Zwolle Volleybal overtuigend gewonnen. De resultaten gaven FAST ook het nodige zelfvertrouwen. Uitgerekend tegen hekkensluiter Pharmafilter US beleefde FAST vorig weekend een lastige avond, maar door het aanspreken van de mentale reserves schreef de nummer twee opnieuw drie punten bij.

In de thuiswedstrijd tegen VC Sneek gaat FAST zondagmiddag weer voor de overwinning. De Friezinnen, die nog niet eerder in de Activiahal speelden, zullen dat ongetwijfeld ook doen.
Gesteund door het fanatieke thuispubliek kan het nagenoeg fitte FAST (passer-loper Maus Smeets ontbreekt wegens een pinkblessure) weer voor een verrassing zorgen.

De wedstrijd in Sint Anthonis begint zondagmiddag mom 15.30 uur.

gh @ VoV, voorbeschouwing van Jos Gröniger, PR Commisie – FAST. Foto Rudy van ’t Rood.