VC Velden D1 wint clubderby van D2

VoV, 26-02-2018. 6:07 uur. Voor de tweede keer dit seizoen stond in Velden de derby tussen het eerste en tweede damesteam op het programma. Het publiek had in grote getale de weg naar de Vilgaard gevonden en zij kregen te zien hoe DS2 het DS1 erg lastig wist te maken.

De start van de wedstrijd was voor DS2. Zij namen een 1-4 voorsprong, maar zagen deze voorsprong door één servicebeurt van het eerste team ook weer snel verdwijnen in een 5-4 achterstand. De strijd ging daarna via de tussenstanden 9-9 en 18-18 lang gelijk op. Op dat moment wist DS1 met Sanne Beurskens aan service een gaatje te slaan naar 22-18. Dit gat was voor DS2 te groot om te dichten en zo ging de eerste set met 25-20 naar DS1.

Het begin van de tweede set ging precies andersom. Het eerste team kwam op een 4-1 voorsprong, maar deze keer was het DS2 dat de stand omkeerde en DS1 op een 4-5 achterstand zette. Het tweede team bleef erg goed verdedigen en pas bij 16-15 kreeg DS1 het voor elkaar weer een belangrijk gaatje te slaan. Met een aantal moeilijke opslagen, een veel scorende Sanne Verbeek en een goede dubbele wissel aan de zijde van het eerste team werd ook set twee binnengehaald (25-17) en stond het 2-0.

In set drie bleven de twee teams lange tijd aan elkaar gewaagd. Dit bevestigen de tussenstanden van 5-5, 10-10 en 19-19. Vanaf dat moment werd het harde werken van DS2 beloond. Zij speelden al de hele wedstrijd vrijuit en waren met name verdedigend lekker op dreef. Vanaf 20-20 liep het tweede team in één keer uit naar 20-25 en brachten zij de stand op 2-1.

Op 5-5 in de vierde set was het het tweede team dat het eerste gaatje wist te maken en op een 6-9 voorsprong kwamen. Op dat moment kwam Linda Janssen in het veld bij DS1 wat voor meer rust zorgde in de passing en ook aanvallend pakte zij haar puntjes mee. Vanaf 12-12 waren het Linda Janssen en Sanne Beurskens die met hun service voor meer druk wisten te zorgen en met nog altijd de veel scorende Sanne Verbeek aan het net liep DS1 langzaam uit. Op 18-14 gooide Janine Kuijpers er nog eens een serviceserie overheen, waarmee zij de set uitserveerde! Met 25-14 was de vierde set en daarmee ook de wedstrijdwinst voor VC Velden DS1!

Weer vier belangrijke punten waarmee VC Velden DS1 een voorsprong van 17 punten neemt op achtervolger SOMAS / Activia DS1, met wel ook twee wedstrijden meer gespeeld.

gh @ VoV, verslag van en foto via Ivon Dings, VC Velden dames 1.