VC Velden zoekt oorzaak voor nederlaag!

VoV, 09-04-2018. 20:16 uur. Waren het de twee volleybalvrije weekenden die nog in het hoofd van VC Velden zaten? Zat de lange reis naar Spijkenisse nog in de benen? Was het de andere kleur bal waar ze ineens erg veel moeite mee hadden? Was het de scheidsrechter die zijn vizier niet echt op scherp had staan? Of was het gewoon een offday voor de dames uit Velden?

VC Velden kwam afgelopen zaterdag in de eerste set direct met 11-2 achter te staan, een ongekend slechte start voor de koploper uit de tweede divisie. Invallend coach Andre Kuijpers deed wat hij kon en was al vroeg in de wedstrijd door zijn twee time-outs heen. Op 17-12 werd aan de zijde van VC Velden een dubbele wissel aangevraagd. Deze werd op 20-17, met nog maar drie punten achterstand, weer terug gewisseld. En zo kwam de bezoekende ploeg puntje voor puntje dichterbij totdat er zelfs 20-20 op het scorebord stond. Mooi was het nog altijd niet bij de dames van Velden en het harde werken werd helaas ook niet beloond. Met 25-22 was de eerste set terecht voor de thuisspelende ploeg.

De tweede set begon met eenzelfde beeld als de eerste. Spivo serveerde direct een voorsprong van 6-2 op het scorebord. Een uitgeslagen bal van de thuisploeg werd door de scheidsrechter fout beoordeeld, waar uiteraard commentaar op kwam door de speelsters van Velden. Dit resulteerde in een gele kaart wat voor nog meer frustraties zorgde, waarop de scheids ook de rode kaart in de lucht hield… Niet te geloven! Het antwoord kwam van Emmy Janssen die VC Velden vervolgens terug in de wedstrijd serveerde naar een 7-8 voorsprong.

Vanaf dat moment pakte Spivo telkens een aantal punten voorsprong, maar kwamen de dames van Velden steeds weer terug. Na iedere rally was het weer even afwachten wat de scheidsrechter aan zou geven, maar op 20-20 was de stand toch echt weer gelijk. Sanne Verbeek, die als één van de weinige speelsters bij VC Velden nog een redelijk niveau haalde, serveerde vanaf 20-22 de set uit en trok daarmee de stand gelijk.

In set drie waren de teams tot 9-9 aan elkaar gewaagd. Vanaf dat moment pakte Spivo door goed te serveren weer een voorsprong en bouwde deze van 20-17 in één keer uit naar 24-17. VC Velden was duidelijk niet in goede doen. Janine Kuijpers kon met haar service de spanning nog terugbrengen, maar de inhaalrace was te laat. Op 24-23 gaven de dames van Velden op een knullige manier het laatste punt en de derde set uit handen.

De vierde set werd met een heel andere opstelling gestart. Maud Janssen ging naar de passer -loper positie en Linda Janssen kwam op de diagonaal. Lianne Gortz nam de plek van Janine Kuijpers over en Bregje Wijnhoven kwam erin om het spel te verdelen. Met name Linda Janssen bracht het geloof in eigen kunnen weer terug in deze vierde set. Bij de thuisploeg slopen er meer fouten in het spel, waar VC Velden van profiteerde en met degelijk spel de vierde set binnenhaalde (18-25). Op naar een vijfde en beslissende set.

Hierin was het VC Velden dat de betere start had en op een 1-5 voorsprong kwam. Door domme fouten werd deze voorsprong helaas ook weer eenvoudig afgegeven en stond het ineens 7-5 voor Spivo. De dames uit Spijkenisse kregen weer vertrouwen in een goede afloop en maakte gebruik van het slordige spel van VC Velden. Met 15-13 was de vijfde set en ook de wedstrijd voor Spivo D1.

Snel vergeten en op naar weer een thuiswedstrijd op 14 april in de Vilgaard!

gh @ VoV, verslag van Ivon Dings, VC Velden dames 1.