VC Voerendaal blijft in spoor top 2

1617Voerendaal

VoV, 24-01-2017. 5:17 uur. Na een mindere opening van het nieuwe jaar werd er zaterdag voor het eerst weer in 2017 voor het eigen publiek gespeeld. Uit in Wageningen kende de Limburgers een niet al te beste wedstrijd die gelukkig wel in het voordeel (2-3) van hen eindigde. Met de wedstrijd van vorige week nog op het netvlies moest er vandaag, in de hel van Voerendaal, gewonnen worden om de aansluiting met bovenin te behouden.

De eerste set werd er degelijk gespeeld. De pass werd verzorgd, de servicedruk was goed en aanvallend werden de kansen benut. Scylla probeerde duidelijk nog een en ander, maar kwam nooit dicht genoeg in de buurt van de Zuid – Limburgers om het echt spannend te maken; 25-19.

In de tweede set was de motor warm. Voerendaal speelde met lef, enthousiasme en passie en liep duidelijk over de gasten uit Wageningen heen. Er werd al vroegtijdig een gat geslagen dat halverwege de set alleen maar groter en groter werd. Dit resulteerde in een fase waarin Voerendaal oppermachtig was t.o.v. Scylla. De set werd dan ook met groot gemak gewonnen; 25-14.

De derde set denderde Voerendaal gewoon door. Het onttrok zich aan het spel van de tegenstander en legde zelf een hoog niveau neer. De Voerendaalse volleybalmachine produceerde het een na het andere punt, de een nog mooier dan de ander. Daarmee vermaakte ze ook het trouwe publiek dat wederom in grote getallen aanwezig was. Ook deze set werd met 25-14 gewonnen.

In de vierde set haperde het even aan Voerendaalse zijde. De gasten uit Wageningen bleken hun spel eindelijk in orde te hebben en lagen telkens wat puntjes voor. Ook na drie sets goed verzorgd en mooi spel bleek Voerendaal nog in staat om de mouwen op te stropen. Er werd gevochten voor elk punt en langzamerhand draaiden de rollen om. Voerendaal nam boven de twintig de leiding over en wist in een spannend slotstuk de punten in eigen huis te houden; 27-25. Wederom winst in de hel van Voerendaal, waar alleen werd verloren in de volleybalthriller tegen Peelpush (2-3).

Aankomende zaterdag staat de return tegen Peelpush op het programma. Wordt het wederom een echte thriller? We zullen het zien aanstaande zaterdag om 19:00 uur in sporthal de Körref. Hopelijk tot dan!

gh @ VoV, verslag via Ruben Regtop, VC Voerendaal.