VC WIK D1 na zege op Spivo derde

VoV, 05-02-2024. 10:48 uur. Afgelopen zaterdag mochten we afreizen naar Spijkenisse. Hier zouden we gaan spelen voor de derde plek. In de thuiswedstrijd verloren we met 3-2 van deze dames. We hadden dus nog wat recht te zetten.

Na de serve van de mini van de week begon de wedstrijd om plek 3. Direct tijdens het eerste punt werd de toon al gezet. Na een lange rally pakken we het eerste punt van de wedstrijd. In het eerste deel van de wedstrijd gaat het redelijk gelijk op. Tot Spivo een time out neemt op 7-10. We weten onze voorsprong vast te houden en krijgen mede door de vele fout services van Spivo de puntjes cadeau. Dit resulteerde in een 20-25 winst in set 1.

Set 2 was het omgekeerde van de eerste set. Met goede servicedruk vanaf de kant van Spivo en de vele fouten vanaf onze kant weten we er niet doorheen te komen. Time-Outs en wissels mochten ook niet baten: 25-12 verlies.

Zaak om in de derde set het spel van de tweede te vergeten en de lijn van de eerste set weer op te pakken. Na een achterstand van 5 punten weten we met servicedruk, goede verdediging en direct gescoorde ballen de achterstand om te buigen in een royale voorsprong. We laten de tegenstander even dichtbij komen halverwege, maar weten in de bigpoint weer toe te slaan en de set met 20-25 binnen te halen.

Tijdens de kantwissel werd er al geroepen dat niemand zin had in een vijfsetter zoals afgelopen weken. Zaak om het niveau van set 3 dus vast te houden en zo de vierde set en de overwinning naar ons toe te trekken. Het enthousiasme spatte er van af. Er werd gevochten voor ieder punt. Door wederom weer goed druk te zetten met de serve en de gaten in de grond te slaan werd de vierde set overtuigend binnengehaald met 14-25.

Met dit resultaat zijn Spivo en wij van plaats gewisseld op de ranglijst en bezetten we nu de derde plek. Volgende week mogen we het in Dordrecht opnemen in de halve finale tegen het tweede team van next volley.

gh @ VoV, verslag van Mayke den Ouden, VC WIK dames1. Archieffoto.