Vizier op volleybal

 

VC Wik D1 pakt eerste punt van dit seizoen

VoV, 11-10-2020. 14:08 uur. Om 14.30 uur was het weer zo ver, de derde thuiswedstrijd van dit seizoen. Na wat problemen met de rugnummers van Stravoc kon er eindelijk begonnen worden aan de eerste set. VC Wik begon er jammer genoeg niet sterk aan en keek gelijk tegen een grote achterstand aan. Het lukte Wik ook niet om deze achterstand in te halen en zo eindigde de eerste set in een verlies van 17-25.

Op naar de tweede set! Ook deze set begon VC Wik niet goed en dit kwam door te veel eigen fouten. Dit leidde tot een 11-21 achterstand. De spelverdeelster van Stravoc had nog een paar mooie doortikballetjes waar VC Wik ook geen antwoord op wist en zo eindigde de set in 13-25 in het voordeel van Stravoc.

De derde set moest er iets veranderen. Er werden minder onnodige fouten gemaakt aan de kant van VC Wik en zo kon Wik Stravoc bijhouden. Toch werden aan het eind van deze set weer meer fouten gemaakt, waardoor Stravoc wat uit kon lopen. De coach van VC Wik heeft nog geprobeerd in te grijpen met een wissel, maar dit heeft niet veel effect gehad. Deze set verloor VC Wik met 20-25.

Om toch nog een puntje in eigen huis te behouden, moest er met een andere instelling gevolleybald gaan worden. De gedachte was alles of niets en dit leidde ook tot een 16-11 voorsprong in de vierde set. Er was van beide kanten veel vechtlust en dit uitte zich in erg lange en mooie rally’s. Heel even kwam Stravoc wat dichterbij tot 23-21, maar uiteindelijk wist VC Wik toch de set te winnen met 25-22.

Het eerste punt van het seizoen is binnen en dit smaakt naar meer! Zaterdag 17 oktober speelt VC Wik de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Volley Meerkerk in Meerkerk.

gh @ VoV, verslag door Femke van Haelst, VC Wik dames 1. Foto Jan van den Noort.