VC WIK verslaat bekerstuntteam Jokers VC met 3-1

VoV, 18-12-2023. 6:04 uur. Trouwe lezers hadden mogelijk de fout geconstateerd dat er vorige week verwezen werd naar de laatste wedstrijd van het seizoen, maar hier bedoelen we uiteraard de laatste wedstrijd van het jaar 2023 mee! Hierbij de rectificatie; De mannen van WIK mochten aantreden voor de laatste wedstrijd van het jaar! Vandaag komen de Jokers op bezoek die zich 1 plaatsje boven ons bevinden op de ranglijst.

Een mooie krachtmeting om het jaar mee af te sluiten. Gezien de volleyballers uit het verre zuiden een luttele 2 uur moeten reizen naar onze prachtige polder, lijkt een fysiotherapeut als hoofdsponsor geen dom idee.  Helaas kwam het treurige nieuws eerder deze week dat onze spelverdeler Maarten ‘Pleb’ niet zou aansluiten bij de wedstrijd. Daar kregen wij de niet geheel onbekende Abram Spelt-verdeler hiervoor terug. Nadat iedereen was geacclimatiseerd aan deze verandering, konden we beginnen aan de wedstrijd.

We hebben eerder dit seizoen laten zien dat we erg slaperig kunnen starten, maar dat was deze wedstrijd niet het geval. Onze Capitano had op de trainingen al de ontwikkeling laten zien van een zeer manmoedig wapen: het servicekanon. Binnen enkele ogenblikken stonden we te genieten van een 5 punten voorsprong.

De wijzen uit het zuiden waren nog niet helemaal paraat op deze blitzkrieg en deze set was WIK duidelijk sterker. Soms leek het meer op een potje trefbal en had onze nummer 6 Thom het drukker met het ontwijken van de ballen. Alle kansen werden met overtuiging afgemaakt en hierdoor was deze set geen moment spannend. Een lekker begin, 25-18 winst.

Set 2 was aangebroken en deze dag zit vol met verrassingen. Waar het leek alsof we op rantsoen moesten met 1 bak druiven, trok onze Poeloe bak nummer 2 tevoorschijn. Wat een feest. Wat ook een feest was, was onze start in set 2. Wederom door een sterke serve serie stond het al snel 8-1.

Onze gehuurde international Speltverdeler speelde de aanvallers enkele keren 1 op 1 waardoor er goed gescoord werd. Het spel van WIK verliep erg stabiel en foutloos, iedereen zat goed in de wedstrijd. De Jokers hadden moeite met de service en hierdoor konden ze geen aansluiting vinden. De voorsprong werd vastgehouden en de set werd met een overtuigende 25-18 binnen gehengeld.

Set 3 is aangebroken en tot iedereen zijn genoegen kwamen er nog meer vers geplukte druiven uit Poeloe zijn tas. Aan vitamientjes geen gebrek deze wedstrijd. Helaas was het niet doorslaggevend om ons sterke spel vast te houden. Deze keer waren de Jokers aan zet om nog wat te maken van deze wedstrijd, en dat deden ze. Het niveau werd omhooggetild, met name de serve nam sterk toe.

Hierdoor kwam de passline onder druk te staan en konden we steeds slechter scoren. Nog voordat we op de helft van de set zaten, waren de time outs als verbruikt. Er werd nog wat aanvallend vermogen ingewisseld in de vorm van nog een ingehuurde speler; Jelle van Tol. Ondanks wat mooie punten waren de Jokers toch niet helemaal voor niets naar ons afgereisd. Deze set wonnen ze met 17-25. Maar geen paniek, de volgende set pakken we ze weer.

Al snel werd aan ons medegedeeld dat we er geen 5-setter van kunnen maken, want de 4e en laatste bak druifjes werd opengescheurd. Deze set begonnen we met wat frisse kracht, wat gelukkig ook goed uitpakte. We begonnen met een kleine voorsprong, met wederom de service die hier de basis voor legde.

De voorgaande sets was snel duidelijk wie ging winnen, maar in deze beslissende 4e set was het een ware strijd. Beide teams gooiden veel in de strijd. Op 15-15 werd er een time-out genomen, hier bekende libero Henk dat hij oud was geworden. De wedstrijd vergde veel en zal beslist moeten worden tijdens de grote mannen punten. 20-20 en het kon nog alle kanten op. Om en om werden de punten gemaakt en op 24-23 pakte ingevlogen kracht Jelle van Tol het beslissende block. 25-23, 3-1, de winst is binnen!

Het was wederom een prachtige strijd, bedankt publiek voor de support, we hadden het nodig. We zitten nu op de helft van het seizoen en kunnen tevreden terugkijken. We hopen dat de tweede helft minimaal zoveel te bieden heeft. Nu zullen de mannen van WIK zich tijdelijk terugtrekken. Werken aan het lichaam, mediteren voor de geest of op zoek gaan naar een partner om de koude winter weken zonder volleybal te overbruggen. Of in Henk zijn geval; zichzelf inzwachtelen en hopen dat alle ledematen nog een half seizoen mee kunnen gaan.

Namens ons hele team wensen wij iedereen gezegende feestdagen en een gelukkig 2024 toe!

gh @ VoV, verslag van Remon Korevaar. Foto Jan van den Noort.