VC Zwolle D2 nieuwe koploper in 1AD, opnieuw verlies Halley in 1DB

VoV, 03-12-2023. 8:17 uur. Tjoba had deze week een 3-1 zege behaald op Donitas D2, had inmiddels 10 wedstrijden gespeeld en stond derde (10-27). Koploper PDK heeft 9-29, direct achter Tjoba stonden VC Zwolle D2 en Dynamo Tubbergen, die één en twee puntjes minder hadden, maar ook drie (!!) wedstrijden op Tjoba achterliepen.

Deze teams stonden gistermiddag in Tubbergen tegenover elkaar en bij een vierpunter zou VC Zwolle D2 naar de koppositie klimmen, Dynamo had de volle buit van vijf punten nodig om PDK Huizen van de eerste plaats te stoten.

Dynamo vs. VC Zwolle D2 werd een gelijk opgaande strijd in de eerste twee sets, die met 20-25 en 25-21 eindigden. In de derde doorgang lag het initiatief bij de bezoekers en zij pakten via 16-25 een 1-2 voorsprong in sets. Dynamo ging voor de tiebreak maar miste die maar nipt. Met 23-25 was ook de vierde set een prooi voor de bezoekers, die daarmee de nieuwe koploper in deze divisie zijn geworden.

De stand aan kop is nu:

• 01> VC Zwolle D2 8-30
  • 02> PDK 9-29
  • 03> Dash 9-28
  • 04> Tjoba 10-27
  • 05> Dynamo T 8-26

In de B-Divisie reisde rode lantaarndrager Halley naar Inter Rijswijk en kon de terugreis zonder setwinst aanvaarden. De thuisploeg had het in de tweede set lastig met de bezoekers maar kon met 30-28 het blazoen ongeschonden houden. De andere drie sets wonnen ze met 25-18, 25-16 en nogmaals 25-18.