VC Zwolle en VV Utrecht blijven Top 4 in vizier houden.

VoV, 28-01-2024. 6:27 uur. Deze keer stonden ze in Zwolle tegenover elkaar, VC Zwolle en SV Dynamo. Na de bekerwedstrijd op donderdag in Apeldoorn (1-3) was er kans voor revanche of bevestiging. Zwolle kon een driepunter deksels goed gebruiken, SV Dynamo zal na het reguliere seizoen in de B-poule verder gaan.

VC Zwolle (foto) herhaalde de uitslag van het bekerduel en won thuis ook met 3-1. Via de setstanden 25-23, 25-12, 22-25 en 25-23. Alleen de tweede set was heel duidelijk voor de thuisploeg in de eerste en vierde was er minimaal verschil.

In de openingsset kwam SV Dynamo van 22-17 via 22-20 terug naar 23-22 en 24-23 voordat Zwolle het afmaakte. In de vierde set werd een 23-18 achterstand door Dynamo nog ingelopen tot 23-22 waarna Zwolle de set kon uitmaken. In set drie raakte de thuisploeg een 16-12 voorsprong kwijt (16-18), kwam na 18-18 met 18-21 achter en verloor via side out scores met 22-25.

Jet Kok van VC Zwolle werd met 21 punten topscorer, Tess de Vries kwam tot 16 treffers. Bij Dynamo scoorde Benthe Wismans 18 keer. Zwolle had met 71 om 60 punten de betere eigen score.

Sliedrecht vs. Activia zou een gelopen race moeten zijn, te oordelen naar de stand en de resultaten tot nu. Het verschil in de plaats op de ranglijst en het aantal behaalde punten onderstrepen dat nog eens.

Activia kon in de tweede (25-22) en derde (25-23) set lang blijven meedoen, nadat ze in de tweede zelfs een 3-10 voorsprong hadden gehad. Bij 12-12 was het weer gelijk, Activia kwam vervolgedns met 17-20 voor, bij 22-22 was het weer gelijk en daarna maakte Sliedrecht het af.

In de derde set maakte Activia een 18-13 achterstand ongedaan bij 21-22), maar kon in de finale na 22-23 opnieuw niet beslissend toeslaan. De eerste set was met ruim verschil (na 17-8) naar Sliedrecht gegaan.

Evie van Kerkvoorde scoorde de meeste punten (22), Sjakkie Donkers liet er 14 noteren en bij Activia kwam Jule van Hout tot 11 treffers.

Dat van een gelopen race gold eigenlijk ook voor het duel VV Utrecht vs. Voltena. Het puntje vorige week voor Voltena tegen Sliedrecht was wellicht een waarschuwing voor VVU om niet te gemakkelijk over dit duel te denken. Utrecht kon zich niet permitteren om een puntje af te staan. En dat deden ze ook niet. Het werd een makkelijke en ruime 3-0 zege, met een aandeel van 13 en 11 punten in de score van de thuisploeg voor Lynn Zweekhorst en Ilse Jansen, Voltena kreeg 15, 17 en 19 punten mee op de terugreis.

Totaal 10 om 1 blokpunten en 6 om 3 aces maakten het grootste deel van het voordelige verschil, ook de 14 om 24 foutenlast was fors in het foordeel van Utrecht.

• 10> Voltena 16-1

Voor vandaag staat de topper tussen Apollo 8 en VC Sneek op het programma. Om 14:30 uur wordt er aangefloten. Om 15:30 uur ontvangt Peelpush Sudosa-Desto, alweer een duel dat door de bezoekers niet mag worden verloren.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart.