Vizier op volleybal

 

VCN D1 wint en wordt vijfde in Topdivisie

VoV, 15-04-2019. 10:34 uur.  Het zal in de sporthallen afgelopen weekend weer een veel gehoord cliché zijn geweest: ‘Wat is dat seizoen toch snel gegaan he?’. Maar ja, clichés zijn er niet voor niets. Ook voor ons voelde het aan alsof de thuiswedstrijd tegen VoCASA maximaal een maandje of twee geleden was, terwijl het toch echt al op 22 september was dat wij de winst in een vijfsetter mee naar Nijmegen moesten geven.

Omdat we de laatste twee wedstrijden niet wisten te winnen én we toch wel graag zo hoog mogelijk op de ranglijst wilden eindigen waren we erop gebrand om revanche te nemen voor de nederlaag in de eerste wedstrijd van het seizoen. Helaas was dat niet terug te zien aan het spel dat we in de eerste set lieten zien, door teveel eigen fouten en miscommunicaties kwamen we er eigenlijk niet aan te pas en moesten we de eerste set met 25-20 aan VoCASA laten.

De tweede en vooral de derde set lieten gelukkig een ander beeld zien. Er kwam meer pit en vuur in het spel, er werd veel verdedigd en goed afwisselend aangevallen en ook de mazzelballen vielen onze kant op. Met twee duidelijke uitslagen van 17-25 en 10-25 kwamen we op een 2-1 voorsprong.

VoCASA had blijkbaar besloten nog één keer alles te geven, want de vierde set liet weer een ander beeld zien. Door één serviceserie startten we de set met 5-0 achter en dat kwamen we niet meer te boven. Soms wat puntjes dichterbij, nooit over VoCASA heen en we lieten ze steeds weer weg lopen. Veertig punten later stond er dus een 25-20 op het telbord; tijd voor een tiebreak!

De storm aan VoCASA – zijde was gaan liggen en Laudame Financials VCN dames 1 kwam weer back on track. Met veel plezier in het veld liepen we snel uit, en nu waren wij het die niets meer weg gaven. Een duidelijke 8-15 bezorgde ons de winst! Deze overwinning en het succesvol afsluiten van seizoen ’18-’19 werd gevierd met een gezellig bezoek aan de pizzeria in Wijchen.

Later op de avond bleek dat de winst ons op de vijfde plek in de eindrangschikking bracht. Na een wat moeizame eerste helft, waarin we onnodige punten lieten liggen en het even duurde voordat automatismen en afspraken ingeslepen waren, hebben we in de tweede helft de weg omhoog ingezet. Al met al een prima seizoen waar we op voort kunnen bouwen! Vanaf morgen is het tijd om kleine pijntjes te laten genezen, het vizier op seizoen ’19-’20 te richten en over een paar weken op welverdiende (zaal)volleybalvakantie te gaan!

Tot slot willen wij nog onze hoofdsponsor Laudame Financials, alle trouwe fans, ballenkinderen en andere vrijwilligers bedanken voor hun steun dit seizoen! En natuurlijk Peelpush dames 1 feliciteren met hun welverdiende kampioenschap!

gh @ VoV, Verslag VCN Dames 1 van / via Maureen Weernekes. Foto Jan van den Noort.