VCN Dames 1 verliest ondanks voorsprong

VoV, 21-01-2019.  9:40 uur. Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de tweede wedstrijd van het nieuwe jaar. Ondanks het nieuwe jaar was het de eerste competitiewedstrijd tegen IMS / Voltena D1. Sinds deze week is Juliëtte Mol bezig met revalideren van haar schouderblessure. Hierdoor komt Elles van VCN Dames 2 ons de komende weken versterken totdat Juliëtte weer inzetbaar is.

Na de nodige warming-up begonnen we aan de wedstrijd. We moesten een paar punten ingekomen maar met een goede pass en aanval kwamen we al snel op een voorsprong. De dames van Voltena liepen alleen ook weer puntjes in waarna het gelijk op ging. Helaas lag onze foutenlast op de big points te hoog en ging de eerste set naar onze tegenstander.

Onnodig verlies want we lieten goed spel zien. Dit konden we doorzetten in de tweede set en weer ging het redelijk gelijk op. De dubbele wissel kwam vaak aan bod en ook vanaf de service lijn wisten we druk te zetten. Helaas was het ook nu niet genoeg en trokken de meiden aan de overkant aan het langste eind.

De derde set; nu was het erop of eronder. We lieten met vlagen goed spel zien maar moesten een stap extra doen om punten mee te kunnen nemen vanuit Werkendam. De passlijn bleef goede passjes afleveren en er werd hard gewerkt in de rally’s. We kwamen op een voorsprong maar lieten de tegenstander weer terug komen. Na een lange rally wisten wij de set op tijd af te maken en was de wedstrijd nog niet gespeeld!

Dit spel moesten we doorzetten en hard blijven werken. Na de service serie van Maureen en een rode kaart stonden we al snel 19-12 voor. Een lekkere voorsprong om op door te spelen maar helaas was dit niet het geval. Na heel wat punten tegen en eigen fouten werd de stand weer gelijk getrokken. We wisten de set niet af te maken en hebben wederom de voorsprong uit handen gegeven. Daarmee eindigde de wedstrijd met een 3-1 verlies.

Met beter spel toch nog een hoop te verbeteren! We gaan deze week hard trainen en spelen volgende week weer in Sporthal Oostgaarde tegen Veracles D1. Tot dan!

gh @ VoV, verslag via Maureen Weernekers, Laudame Financials VCN. Foto Jan van den Noort.