VCN dames1 bekert lekker door

VoV, 25-11-2019. 10:20 uur. Op zaterdag 23 november stond de achtste finale op het programma voor Laudame Financials VCN dames 1. We speelden tegen geen onbekende tegenstander, namelijk VoCASA. Een team wat waar we mee in de competitie zitten, in de voorbereiding tegen hebben gespeeld en eerder jaren ook wel eens in de beker zijn tegengekomen, kortom een team wat we best goed kennen. Alle wedstrijden tegen dit team staan garant voor hard werken en spanning.

We begonnen de wedstrijd met Tess, Elles, Dominique, Laura, Tessa, Juliette en natuurlijk Marijke. We begonnen sterk en hadden redelijk snel een voorsprong van zes punten te pakken. Toch wist VoCASA stukje voor stukje dichterbij te komen. Met 25-22 trokken we de eerste set naar ons toe.

In de tweede set ging het allemaal even mis. Al snel serveerde de spelverdeelster van VoCASA ons naar een 0-7 achterstand. Er werd flink door gewisseld om verandering in het spel te brengen, maar het zorgde niet voor de omslag die we nodig hadden. Complimenten voor het spel van VoCASA, we verloren deze set met 17-25.

Op naar de 3e set. In deze set werd pas echt een strijd zichtbaar tussen de nummer 1 en 2 in de competitie die ook beide graag een rondje verder wilden in de beker. Waanzinnige rally’s zorgde ervoor dat het ook publiek op het puntje van de stoel ging zitten. VoCASA had een tijdje drie punten voorsprong, maar op 20-20 wisten wij twee punten uit te lopen. Echter klapte VoCASA daar weer overheen en zorgde voor 22-24 op het scorebord. Elles wist de bal keer op keer op de grond te krijgen bij VoCASA en zo werd het weer 24-24. De scores bleven heen en weer schijven en uit eindelijk wist Maureen met een fantastische ace 30-28 in ons voordeel te scoren!

In de 4e set was het duidelijk dat wij een boost hadden gekregen van de vorige set. Alles lukte, we pakte controle en met 25-12 de wedstrijd! We bekeren dus lekker door en komen nu tegen Eurosped uit!

gh @ VoV, verslag van / via Maureen Weernekers, Laudame Financials VCN. Foto idem.