VCN H1 1 beviert zwaarbevochten zege

VoV, 21-10-2019. 6:16 uur. Afgelopen zaterdag wachtte VCN het altijd lastige Dynamo uit. Dynamo is het seizoen goed gestart ondanks de vernieuwde selectie. Goed om te zien dat de voormalig beste speler van het team, Lars Aalbers, nog wel aanwezig was, maar dan vanaf de tribune toekeek. Opmerkelijk overigens was dat hij luidkeels VCN aanmoedigde en onze namen scandeerde. Is hier sprake van een breuk met zijn oude team? Hier leek het wel op, maar onze uitnodiging om mee te komen trainen sloeg hij desondanks resoluut af.

In een verder stille hal stuurde coach Van Hal de volgende spelers het veld in. Passer-lopers Furdi van Dijk en Thomas Boerefijn bestreken de flanken, libero Rogier van Leeuwen verzorgde de receptie, Ralph Backer en Lucas Vroom vormden de middenas, Tom van Reeuwijk bezette de diagonaal en Roland Mijnans zette de lijnen uit.

Dynamo startte met goed spel en VCN had geen antwoord op de blokkering en de aanvallen van Dynamo. Van Hal zag zich genoodzaakt Robert Jansen en Daan Spijkers in te zetten, dit sorteerde nog geen direct effect. Met 25-16 ging de set naar Dynamo.

De set daarna wist VCN de druk bij Dynamo te leggen doordat er wat zwaktes waren gevonden in de passing. VCN kon deze set eenvoudig binnenhalen onder verbale aanmoediging van eerdergenoemde Aalbers.

In de 3e set leek eenzelfde spelbeeld te ontstaan, en wist vanaf 15-15 een gaatje te slaan naar 15-18. Het team leek niet meer in de problemen te komen toen het tegen een voorsprong van 21-23 aankeek. Dynamo wist het tij echter te keren en wist de set binnen te slepen met 25-23. Een flinke domper voor de bezoekers.

In de 4e set bracht een serviceoffensief aan de zijde van VCN de setwinst. De normaal sterk passende libero van Dynamo had geen antwoord op de strakke floaters waarmee hij werd bestookt.

Wederom een 5e set. De Capelse Strijders schoten uit de startblokken en gaven de overwinning na een kantwissel bij 3-8 niet meer uit handen. Op 12-14 voelde Van Hal zich geroepen om een time out te nemen, om hiermee nog maar eens een puntje van de coach te pakken. De onmiddellijke foutservice bracht de ervaren équipe namelijk een 12-15 winst.

Een heerlijke 2 punten in een uitoverwinning! De overwinning werd hartstochtelijk gevierd met het meegereisde publiek en tevens met Aalbers en co., die het uitschreeuwden van geluk! Met deze overwinning staat VCN nog steeds fier bovenaan.

De avond werd afgesloten met een bezoek aan het EK Baanwielrennen in naastgelegen hal. Marloes, bedankt voor de kaartjes.

Komende zaterdag wacht ons 2e divisionist Velo en competitiegenoot HLB voor een driekamp in de beker. Om 13.15 uur de eerste wedstrijd in Oostgaarde. Tot dan!