VCN mannen strijdend ten onder in derby

VoV, 11-03-2019. 6:07 uur. Op zaterdag 9 maart was het dan eindelijk derbyday! In zowel Zevenhuizen als Capelle stond deze wedstrijd al even met rood omcirkeld in de agenda. Met name voor ZVH telt momenteel elk punt in de strijd om het kampioenschap terwijl Capelle vrijuit kan spelen wetende dat lijfsbehoud al zeker is. Alles was aanwezig voor een mooie derby!

In de eerste set mochten Roland, Joost, Sharif, Lucas, Cain, Martijn en Rogier het veld betreden. In een volle Swanlahal werd fel begonnen maar zorgden eigen fouten voor een snelle achterstand. Al snel kwam Thomas (Tournier) het veld in en langzaamaan ontstond er een echte strijd. VCN knokte zich terug maar trok in een bloedstollende slotfase nét aan het kortste eind met 27-25.

In de tweede set wist VCN het sterke spel door te trekken. Blokkerend en verdedigend stond het goed en de kansen werden verzilverd. Met 25-17 wist VCN de stand gelijk te trekken. In de 3e set werd weer fel gestart maar kreeg VCN moeite om het hoge niveau vast te houden. ZVH rook bloed en zette aan waarmee de set overtuigend naar ZVH met 25-17 naar ZVH ging.

n de 4e set knalde ZVH er direct weer vol in en stond de thuisploeg binnen no-time met 11-03 voor waarmee de wedstrijd eigenlijk vroegtijdig werd beslist. VCN kwam niet meer onder de druk vandaan en moest met een 3-1 nederlaag Zevenhuizen verlaten.

Verliezen is nooit fijn en in een derby is het nog minder prettig maar al met al kan er gesproken worden van een terechte uitslag. VCN kon een dikke twee sets prima mee met een topploeg uit de Topdivisie maar kwam uiteindelijk te kort. Geen schande voor een promovendus!

Voor de Capellenaren staan volgend weekend liefst twee thuiswedstrijden op het programma. Op 16 maart spelen ze om 17:00 thuis tegen Donitas uit Groningen. Op zondag 17 maart 16:00 komt Sudosa uit Assen op bezoek in de Oostgaarde. Genoeg volleybal te bekijken dus in Capelle komend weekend!

gh @ VoV, verslag via Maureen Weernekers, VCN. Foto Jan van den Noort.