VCN neemt drie punten mee uit Gennep

VoV, 31-03-2021. 5:47 uur. Na de mooie overwinning op Peelpush vorige week, mochten de dames van Laudame Financials VCN deze zondag afreizen naar het verre Gennep. Om 15:30 uur namen de dames het hier op tegen FAST. Tijdens de eerste helft van de competitie werd overtuigend van dit team gewonnen en dat gaf vertrouwen en dat was te zien!

Het goede spel van vorige week werd gelijk meegenomen naar de eerste set. Het begin van ging redelijk gelijk op maar door goed spel, weinig fouten en een paar mooie acties van Anne Swart liepen de dames uit Capelle uit en haalde de eerste set binnen met 22-25.

In de tweede set werd dit spel doorgepakt en Laudame Financials VCN met een 3-9 voorsprong. Het lukte FAST nog om een klein stukje terug te komen maar door mooie aanvallen van achter de driemeter, alerte verdediging en goede kill-blokjes van Lisa Vossen en Laura Kerkhof werd de tweede set overtuigend gewonnen met 15-25!

Het plan om dit spel door te zetten in de derde set ging helaas niet helemaal zoals gehoopt. Door goed spel van FAST en foutjes aan de kant van Laudame Financials VCN liepen de dames tegen een 4-10 achterstand aan. Na een time-out en goede service-serie van aanvoerster Lisa Vossen kwam er weer wat vertrouwen terug en wisten de dames zich terug te knokken naar een matchpoint op 24-23. Helaas lukte het FAST om wat extra gas te geven en werd de set uiteindelijk met 26-24 gewonnen door FAST.

Na het nipte verlies in set drie ging de ploeg van Ivo Munter het niet laten gebeuren dat de winst uit handen gegeven zou worden. De vierde set begon Laudame Financials VCN daarom gelukkig gelijk weer scherp! Door goed spel aan beide kanten ging het begin van deze set nog gelijk op. Door hard werken, slimme balletjes en harde sprong services werd er een goede voorsprong opgebouwd van 17-11. Het lukte FAST nog om een stukje terugkomen maar de dames van Ivo Munter lieten zich niet gek maken, bleven stabiel spelen en dit leidde tot een mooie 3-1 overwinning en de ploeg nam dus 3 punten mee terug naar Capelle!

Vanavond zal de training van de dames beginnen met een kwartiertje yoga om de spieren weer te laten herstellen. Daarna zal er weer hard getraind worden want komend paasweekend staat het bekerweekend op de planning! Vrijdagavond om 20:00 uur mogen de dames van Laudame Financials VCN het opnemen tegen Sneek. In de eerste helft werd er met 3-0 verloren in Sneek dat nu in de kampioenspoule speelt. Misschien is het tijd voor een nieuw beker-sprookje? Hopelijk tot op de live-stream!

gh @ VoV, verslag VCN dames 1. Foto Peter Gommans.