VCN opent play-offs met verlies

VoV, 27-02-2023. 6:00 uur. In de streekderby tussen RECO ZVH en VCN is de thuisploeg zaterdagavond als winnaar uit de bus gekomen. De heren van Ferry van Hal wisten in vier sets niet het beoogde niveau te halen en moesten genoegen nemen met slechts één set. 3-1 (30-32, 25-22, 25-17, 25-15).

De mannen van VCN kijken in set 1 al direct tegen een achterstand aan. Met pijn en moeite wordt ZVH vanaf 20-20 ingehaald, maar daarna zijn er maar liefst 12 punten nodig om de set op 30-32 eindelijk af te sluiten.

In set twee lijken de teams vanaf het begin meer aan elkaar gewaagd. De stand gaat tot 13-13 steeds gelijk op, maar dan is de beurt toch weer aan de thuisploeg. De heren van RECO ZVH weten een stabiel spel neer te zetten en houden dit vol tot de setwinst op 25-22.

Set drie begint voor VCN met een korte achterstand, maar de heren weten zich kort terug te vechten. Vanaf 15-15 blijkt ZVH echter toch weer de stabielere ploeg. Waar VCN nog slechts twee punten weet te scoren, mag ZVH alvast een punt noteren. 25-17

In de vierde set komt VCN wederom kort op voorsprong, maar dan lijkt het toch echt over te zijn. De thuisploeg stoomt verder richting de winst en laat de mannen uit Capelle op 15 punten achter.

Al met al is dit niet de eerste wedstrijd en derby waar de heren van VCN naartoe gewerkt hebben. Met nog slechts zeven wedstrijden in de eredivisie is er echter geen tijd om te lang bij het verlies stil te staan.

Volgende week zaterdag staat de tweede wedstrijd in de play-offs op het programma, de thuiswedstrijd tegen VoCASA waar een aantal weken geleden uit nog van gewonnen werd. De wedstrijd begint om 20:00 uur in sporthal Oostgaarde.

gh @ VoV, verslag door Stephanie van Berkum-Hofs, VCN. Foto VCN.