VCN te sterk voor Talent Team

VoV, 14-02-2021. 6:03 uur. Promovendus Laudame Financials VCN heeft met een 3-0 zege op Talentteam Papendal de optie opengehouden om zich te plaatsen in de Kampioenspoule. Met nog vier wedstrijden te gaan, waarvan wel drie uitwedstrijden, staan ze nu op de vierde plaats.

VCN rekende via 25-22, 25-20 en 25-21 af met het bezoekende TTP van trainer/ coach Avital Selinger en revancheerde zich op deze manier voor de sof van vorige week in eigen hal tegen Apollo 8. VCN was weer prima bij de les en hun eigen talenten wisten de vloer van de talentenploeg bij de tegenstander vele malen te vinden. Elles Dambrink maakte 27 punten, Louise Bijlsma noteerde 14 scores.

In de openingsset veranderde TTP een 9-5 achterstand in een 9-10 voorsprong, maar vervolgens zagen ze hun 13-14 voorsprong veranderen in een 19-14 achterstand. Via 21-15 pakte VCN de ruime zege.

TTP liep in de tweede set uit naar 4-10, had echter van dat ruime verschil nog maar één puntje over bij 10-11. Ook het tweede minder ruime verschil bij 13-16 wist VCN van de borden te halen (17-17), waarna zij het initiatief overnamen en uitliepen naar 22-18 om met 25-20 af te sluiten.

In de derde en laatste set ging VCN vanaf het begin aan de leiding en hield steeds een (redelijk) veilige marge in de tussenstanden. Via 5-1, 10-5, 15-13 en 20-17 werd de setwinst binnengehaald.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.