Vizier op volleybal

 

VCN verwelkomt hun 100e jeugdlid

VoV, 23-02-2022. 6:03 uur. Vier jaar geleden waren er nog net 30 jeugdleden bij VCN en dat moest anders. Onder aanvoering van Rene van Veen en Michel van Meggelen is binnen de volleybalclub hard gewerkt om leden te werven. En met succes: afgelopen week is het 100e jeugdlid verwelkomt.

“Vier jaar geleden hadden we 5 jongste leden in onze ‘CMV’-groep, vertelt Van Meggelen, ‘dit is inmiddels gegroeid naar 30! En de groep blijft groeien! We zijn veel op scholen om clinics te geven, bijvoorbeeld met Whats Your Sport van Sportief Capelle, dat levert ons elke keer weer leden op.’ ‘We zijn bij CMV-jeugd (6 t/m 12 jaar) speelser gaan trainen.

Meer gericht op de breed motorische ontwikkeling. Volleybal is een moeilijke sport, door de focus meer te verleggen naar het breed motorische is er meer plezier en zijn er meer succes ervaringen. Bijna elk kind dat meetraint wordt nu lid. Er heerst een goede sfeer en daardoor komen ze weer terug,’ legt van Meggelen uit. Van Veen vult aan: ‘We zien dat jeugdleden vrienden en vriendinnen meenemen. Bij de meiden B bijvoorbeeld zijn er vanaf het begin van het seizoen zeker 10 meiden bijgekomen. Allemaal vriendinnen.

Dat is heel mooi om te zien!’ ‘Daarnaast groeien we door de aantrekkingskracht van onze dameslijn’, legt Rene van Veen uit, op elk niveau kan je bij ons volleyballen. Dat trekt aan. Ook hebben we profijt gehad van het ‘Elles-Dambrink- effect’. Toen zij de overstap maakte naar VCN en zich flink doorontwikkelde (inmiddels is ze speelster van Oranje) trok dat meer speelsters uit de regio naar VCN.’  ‘Opvallend is, tegen de nationale trend in, dat we ook veel jongens hebben. We hebben een mooie mix van jongens en meisjes.’

Tijd voor nieuwe doelen. Door de komst van sponsoren is er weer meer mogelijk. De jonge VCN-ers zijn door PWC gekleed in nieuwe tenues. Kan er extra materiaal gekocht worden door Sportjeal en Royal Kids Home. Daarnaast gaan we een speler-volg-systeem opzetten, zodat we goed kunnen kijken waar we nog kunnen verbeteren. En we maken een professionaliseringsslag.

Van Meggelen: ‘Door samen te werken met ‘Sportjeal’ zien we jeugdleden beter, leiden we trainers op en kunnen we nog meer leden werven. Zo zijn we maatschappelijk aan de slag in de hoekenbuurt. Basisschooljeugd uit de flats kunnen in Sporthal Oostgaarde op woensdag gratis volleyballen, maar ook onze huidige leden mogen hier extra trainen.’

gh @ VoV, bron persbericht door Anouk van Egmond, VCN. Foto Michel van Meggelen (links) en Rene van Veen.