Vizier op volleybal

 

VCN weet zichzelf niet te belonen tegen Orion

VoV, 23-01-2023. 6:05 uur.  De heren van VCN hebben zaterdag in eigen huis geen punten weten te pakken tegen Active Living Orion. Ze wisten het de mannen uit Doetinchem met vlagen moeilijk te maken, maar konden zichzelf niet met een of meerdere punten belonen. De drie punten gingen daardoor allemaal naar Orion; 0-3 (19-25, 15-25, 20-25).

Coach Van Hal heeft de laatste tijd steeds flinke pech als het op zijn spelersgroep aankomt. Zo landde spelverdeler Casper Haanappel al in de tweede training van het jaar verkeerd en blesseerde daarbij zijn enkel. Nu is het liberotalent Samuel Talbott die zich geblesseerd aansluit op de bank naast Haanappel.

VCN begint de eerste set sterk en weet goed bij te blijven. Tot 13-14 wordt het gat tussen de twee teams dan ook niet groter dan twee punten. Een serviceserie van Orion gooit hier echter roet in het eten en geeft hen de kans om uit te lopen. VCN komt op 14-20 pas weer aan scoren toe. Er wordt nog een aantal punten gescoord, maar het is toch Orion dat de set afsluit met 19-25.

In set twee weet VCN minder in te brengen tegen het sterke spel van Orion. Ondanks dat de mannen elkaar geen punt gunnen – en dit ook nog even sterk laten merken door het net heen – is het toch Orion dat hier al snel boven de 20 uitkomt en het ook weet af te maken, 15-25.

Coach Van Hal start set drie met een gewijzigde selectie en hoopt zo nog het tij te keren. De nieuwe energie zorgt helaas niet voor de gehoopte verandering. Een serviceserie van Lennaert Hogenhout brengt de mannen dichter bij de 25, maar Orion maakt op 20-25 toch een eind aan de wedstrijd.

Volgende week zondag staat pas weer de volgende wedstrijd op het programma. De mannen hebben een lange rit voor de boeg, want Lycurgus in Groningen ontvangt VCN in Topsportcentrum Alfa Collega.

gh @ VoV, verslag door Stephanie van Berkum-Hofs, VCN. Foto Jan van den Noort.