VCV Varsseveld op schema

Frans Jordens

VCV had zich aan het begin van het nieuwe jaar ten doel gesteld om in de eerstvolgende drie wedstrijden vaste voet aan wal te krijgen in het linker rijtje en daar om positie één tot zes een woordje mee te spreken. Vorige week werd uit van Stravoc gewonnen, nu stond de lastige klus ‘VoCASA2’ op de agenda.  ODI, de rode lantaarndrager besluit volgende week het drieluik.

Trainer coach Frans Jordens van VCV kijkt als volgt op de wedstrijd in Nijmegen terug: “ Allereerst wil ik zeggen dat VoCASA2 een goed team heeft, waar je niets cadeau krijgt. Met een aantal speelsters, die eerder in hun dames 1 team uitkwamen kan dat ook niet anders.”

Frans vervolgt:” In de 1ste set had ons blok eigenlijk geen kijk op hun buitenaanvalsters en dat was voor een groot deel bepalend voor het 25-22 setverlies. In de 2de en 3de set speelden wij sterk. Wij serveerden prima, oefenden veel druk uit. Ook onze 1ste tempo aanvallen liepen goed en het blok stond nu de tegenstander wel steeds hinderlijk in de weg. Deze sets pakten we met 16-25 en 22-25. In de 4de set hadden we een sterke start,  maar daarna kwam VoCASA2 goed terug en lukte het hen nog om op een 19-15 voorsprong te komen. Wij vochten terug en dankzij een sterke serve serie en een spelverdeelster wissel hebben we de set nog naar ons toe kunnen trekken. We kregen in de eindfase nog wel setpunten tegen, maar onze side – out was goed genoeg voor de uiteindelijke 26-28 setwinst en 1-3 wedstrijdwinst. Voorlopig zitten we nog gewoon op schema en gaan ons richten op de volgende wedstrijd.”