VCV verliest van sterk en slim WSV

VCVvarsseveld“Met 4-0 verliezen is altijd dik, hoe de setstanden ook mogen zijn. Dus ook als je twee sets met 26-24 verliest” zegt VCV trainer coach Frans Jordens tegen Vizier op Volleybal. “We zaten er twee sets dichtbij, maar konden de kansen niet benutten.”

En verder: “In de eerste twee sets  tegen WSV, de nummer twee van de ranglijst,  ging het eigenlijk goed gelijk op tot 16-16 en daarna kregen wij de passing niet op orde waardoor WSV de gelegenheid kreeg om er vandoor te gaan. Via 19-16 werd het dan in beide sets 25-18 en 25-20.

“In de derde set snapten we wel dat we uit een ander vaatje moesten tappen. Het bleef heel lang gelijk opgaan met regelmatig geweldige rally ‘s van hoog nivo maar helaas konden we onze kansen aan het eind niet verzilveren en verloren we met 26-24. Dan maar de vierde set proberen op dezelfde voet verder te gaan, maar het liep behoorlijk anders.

We kwamen op een flinke achterstand,  tegen het kansloze aan. Echter kansloos ben je nooit als je er keihard voor wilt knokken. En ineens kregen we de geest en kropen steeds dichterbij en ik weet bijna zeker dat WSV dacht dat ze al in veilige haven waren. We gingen nu ook mee in hun niveau en daardoor konden we de stand gelijk trekken bij 24-24. Maar helaas ook in deze set konden we onze kansen niet verzilveren. Dat is ook een kwaliteit van WSV. Wederom verloren we met 26-24.

WSV speelde sterk, slim, snel. Verdedigden alles maar dan ook echt alles,  terwijl wij vaak te afwachtend waren in de verdediging en we mogen onze libero Jasmin wel bedanken dat ze ons in de wedstrijd heeft gehouden. Ik vond Jasmin eigenlijk wel weergaloos spelen.

Wij staan vierde in de stand en uiteraard is dat erg goed voor dit seizoen. Om echter een topploeg te worden zullen we nog flinke stappen moeten maken.

Volgende week spelen we onze laatste thuiswedstrijd en dan hopen we op een hele leuke en  fanatieke wedstrijd. We willen onze supporters daarmee bedanken voor de geweldige ondersteuning dit seizoen.”