Veerkrachtig Set-Up ‘65 boekt uitzege

VoV, 02-11-2017. 9:39 uur. Springendal Set-Up ’65 heeft gisteravond de eerste uitzege van dit seizoen behaald. Na een loodzware week met wedstrijden tegen het topduo VC Sneek en Sliedrecht Sport toonde de ploeg van Brahim Abchir zich gisteravond in Zwolle, tegen het nog ongeslagen Regio Volleybal Zwolle,  erg veerkrachtig. Toen iedereen ervan uitging dat de thuisploeg de zoveelste vijfsetter dit seizoen zou gaan spelen, sloegen de gasten alsnog toe.

In de openingsset nam Set-Up al vroeg een drietal punten voorsprong (4-7), werd bijna ingelopen bij 11-12 maar nam daarna weer afstand (15-18).  De thuisploeg groeide in de wedstrijd en kwam er bij 19-19 naast, waarop Set-Up bij 23-24 op setpoint kwam. Dit werd bij eerste gelegenheid verzilverd.

In de daarop volgende set konden de gasten de thuisploeg niet bijhouden. Zwolle haalde een hoog niveau en liep meteen al naar een 7-2 voorsprong, die het in de rest van de set verder kon uitbouwen naar 14-7 en 17-10. De 25-13 was een terechte afspiegeling van het verschil binnen de lijnen.

Set-Up was echter niet aangeslagen, noch uit het veld geslagen. Het initiatief ging in de derde set naar hen, waarbij Zwolle door de foutenlast een steentje aan bijdroeg. Via 8-11 en 11-14 werd het 16-17, waarop Zwolle bij 19-19 de achterstand volledig had weggewerkt en erop en erover ging. Zwolle leek bij 22-20 de beste papieren te hebben, Set-Up toonde zich echter bijzonder veerkrachtig en kopieerde ‘erop en erover’ van de tegenstander van even daarvoor. Met 22-23 namen ze de leiding weer in handen en na 23-24 maakten ze de set af. Het eerste puntje was binnen.

In de vierde set toonden de gasten hun echte veerkracht. En overigens Zwolle ook wel, want de domper uit de set ervoor was maar even van negatieve invloed op het gebeuren in deze set. Set-Up vloog na de 5-6 stand naar 8-13 en 10-15, waarop Zwolle aan de inhaalrace begon. Bij 20-20 waren ze ernaast en bij 22-20, net als in de vorige set er voorbij. Het setpoint bij 24-22 kon maar niet verzilverd worden, Set-Up rechtte de rug en ging na 24-23 en 24-24 steeds meer in een ‘escape’ geloven. Erop en erover, werkt ook nu weer. Met 24-26 behaalde Set-Up de eerste uitzege, hetgeen tevens de eerste nederlaag van Zwolle inhield.

Als de cijfers uit het matchreport kloppen, en waarom zou dat niet het geval zijn, was Zwolle wel heel erg gul voor de bezoekers. Met een totaal score van 95 om 89 waren ze winnaar, ook met de eigen score van 75 om 45 waren ze veruit de betere. Maar de 20 om 44 foutenlast gooide een behoorlijk portie  roet in het eten, en dan waarschijnlijk net op de verkeerde momenten, in de finale van de sets.