Veerkrachtig VTC Woerden D1 pakt punt bij Protos

VoV, 08-03-2022. 5:59 uur. Na een paar weken onverwachte rust mochten de dames van Woerden aantreden in Utrecht om een potje te spelen tegen USV Protos D1. Helaas werd de wedstrijd met 3-1 verloren.

In de eerste set werd al gauw tegen een achterstand aangekeken. De serviceseries van de tegenstander zorgde dat de pass lijn aan de Woerdense kant flink onder druk werd gezet. De eerste set gaat derhalve met 25-16 naar USV Protos D1.

Nieuwe rondes, nieuwe kansen. Helaas komt Woerden vooralsnog niet goed uit de verf in de tweede set. Er wordt al gauw weer tegen een achterstand aangekeken. Ondanks verschillende pogingen om de schade te herstellen, lukt het aan de Woerdense zijde niet om het tij te keren. De tweede set gaat met 25-14 wederom naar USV Protos D1.

De koek is op in de derde set. Ondanks meerdere pogingen, lukt het aan de zijde van Woerden niet om op eigen niveau te spelen. De wil om door te blijven gaan, mentaal sterk te blijven en punten te maken was er. In de uitvoering kon het echter beter. Ook set drie gaat helaas naar USV Protos D1.

De knop – die VTC de eerste drie sets kwijt was – ging dankzij de wake up call van trainer Roy van Rees om in set vier. Er werd hard gewerkt en mooie punten gemaakt aan de Woerdense kant. Het niveau was dan ook eindelijk weer terug. Een belangrijk keerpunt in de hele wedstrijd: blijven doorgaan! De strijd werd na het verliezen van de eerste drie sets niet opgegeven. Mede hierdoor haalt VTC Woerden D1 de vierde en tevens de laatste set binnen met 21-25. Ondanks het verlies hebben de dames alsnog een punt weten te pakken.

Aankomende trainingsweek zal er weer hard getraind worden om vervolgens op zaterdag 12 maart 2022 om 19:00 uur op te nemen tegen VIVES D1! Zien we je dan?

gh @ VoV, verlag van Eda Dundar, VTC Woerden Dames 1. Foto Jan van den Noort.