Vizier op volleybal

 

Venlo voor Katja Stam en haar partners.

VoV, 25-07-2022. 14:20. Zoals verwacht mocht worden heeft Katja Stam en haar beach partner Raïsa schoon de Eredivisie Beach in Venlo gewonnen. Het internationaal gelouterde team was een maatje te groot voor de aanwezige nationale top, die elkaar in de eredivisie de laatste weken hebben bestreden.

In de poulefase kregen de tegenstanders Boer/ de Jong 7 en 13 punten mee, het duo Kee/ Stok deed het iets beter met twee keer 14 punten. In de kwartfinale bleven Benninga/ van der Made op twee keer 12 punten steken en in de halve finale waren er 14 en 10 punten voor het tweetal de Jong/ Sonneville. Alle partijen tot aan de finale dus met 2-0 gewonnen, steeds met zeven of meer punten verschil

In de finale troffen Stam/ Schoon Poiesz/ van Vegten, Hun weg naar de finale was iets minder geëffend dan die van hun opponenten. In de poulefase was er winst met 15-21 en 22-24 van Konink/ van Losser en met 20-22 en 14-21 van Benninga/ van der Made. Kee/ Stok kregen in de kwartfinale 9 en 19 punten mee en in de halve finale hadden ze drie sets nodig om de Jong/ Luini achter zich te laten. De 15-10 bracht na 21-18 en 19-21 het finale ticket.

In de finale was er dan ook maar één favoriet en dat was uiteraard het duo Stam/ Schoon. Die favorietenrol maakten ze helemaal waar door ook in de finale de tegenstanders Poiesz/ van Vegten twee keer ruim onder de 15 punten te houden. Met Poiesz/ van Vegten kwamen per set niet verder dan 11 punten, waarmee het goud in Venlo dus naar Stam/ Schoon ging.

In het mannentoernooi bereikte Thijs Nijeboer, de levenspartner van Katja Stam, met zijn beach partner Jannes van der Ham de finale. Daarin speelden ze tegen Cain van Hal/ Mart van Werkhoven. In de halve finale had het duo Nijeboer/van der Ham met 21-16 en 21-14 van Nijland/ Versteegen gewonnen. Van Hal/ van Werkhoven plaatsen zich voor de eindstrijd via een 2-1 zege op Berkhout/ van Solkema.

In de finale ging de openingsset met een zeer ruime 21-14 naar van Hal/ van Werkhoven. De tiebreak werd door Nijeboer/ van der Ham afgedwongen via de 16-21 zege in set twee, het goud haalden ze binnen met 11-15.

Het brons was bij de mannen voor Berkhout/ van Solkema, bij de dames ging die plak naar het jeugdige duo Sonneville/ de Jong.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.