Veracles blijft de baas in de Groene Hel

_MG_4525

Na een vrij Sinterklaas weekend mocht Veracles dames 1 weer aan de bak. Deze keer tegen de Bevers uit Lemelerveld. Na een uit nederlaag tegen WSV moesten er deze week weer punten worden gepakt om in de top mee te blijven draaien. Thuis zijn we nog ongeslagen en dat wilden we graag zo houden.

De eerste set begonnen we meteen sterk. Aanvallend en serverend maakten we vooral het verschil. De eerste set ging dan ook vrij makkelijk naar de thuisploeg (25-16). Vol vertrouwen gingen we de tweede set in. Het spel werd aan beide kanten wat rommeliger maar desondanks werd ook de tweede set overtuigend binnen gesleept (25-17).

In de derde set kwamen de Bevers op een 0-3 voorsprong . Door adequaat ingrijpen van de coach, die direct een time out aanvroeg, kwamen we scherp terug en wonnen de set wederom met 25-16. Hiermee hebben we de eerste seizoenshelft  thuis ongeslagen afgesloten. Dit mede dankzij het geweldige publiek dat altijd achter het team staat en voor een goede sfeer zorgt. Tot slot hebben we ook het bonus punt, oftewel de vierde set,  in eigen huis gehouden (25-20). Het was geen wedstrijd met spetterend volleybal maar desalniettemin smaakt de 4-0 overwinning er niet minder om.

Volgende week staat de stads derby op het programma tegen Donitas 2. Bij winst maken we kans om als winter kampioen de kerstvakantie in te gaan. Verder geen druk. Gewoon lekker spelen en winnen.

(Wedstrijdverslag van Laura Hamming, foto Rudy van ’t Rood)