Veracles blijft ondanks verlies koploper

VoV, 14-11-2017. 11:17 uur. Na in totaal vijf gewonnen wedstrijden loopt Veracles DS1 tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aan. In Huizen werd een spannende wedstrijd met 3-2 verloren van PDK, maar door de eerder behaalde resultaten blijven de groenen uit Groningen bovenaan de topdivisie staan.

De eerste set werd direct duidelijk dat PDK, dat voor aanvang van de wedstrijd nog geen enkele punt haalde in de topdivisie, absoluut niet op de laatste plaats hoort te staan. Er werd snel en scherp gespeeld, daardoor kon Veracles niet in het spel komen en werden er te veel eigen fouten gemaakt. Zoals vaker deze competitie gaat het alsnog gelijk op maar uiteindelijk kan de thuisploeg met 26-24 de eerste set naar zich toe trekken.

Als daarna ook de tweede set met 25-22 naar Huizen gaat staan de studentes voor een hels karwei. Er moet gewonnen worden om punten mee te kunnen nemen naar Groningen. Een veel betere start van Veracles zorgt er dan ook voor dat het vertrouwde spel van de afgelopen weken weer iets meer naar voren komt. Door hard te werken en veel ballen van de grond te halen weet Veracles de derde set met 22-25 naar zich toe te trekken.

De vierde set gaan we verder waar we gebleven waren en er komt steeds meer geloof in een stunt om alsnog als winnaars van het veld te stappen! Ook de vierde set gaat naar de gasten, na een 19-25 winst staat het 2-2 in sets en gaan we ons opmaken voor de beslissende vijfde set.

Een erg sterke start zorgt ervoor dat Veracles tijdens de veldwissel een voorsprong in handen heeft. Helaas kan de sterke vorm niet worden volgehouden en zo komt Huizen langzaam dichterbij. Na enkele lange rally’s weet Huizen de wedstrijd tóch te kantelen en zo wint de thuisploeg uiteindelijk de laatste set met 15-12 waardoor Veracles helaas met slechts één punt terug naar Groningen reist.

Ondanks het nare gevoel van het verlies overheerst ook een klein gevoel van trots dat een wedstrijd waarin we kansloos leken toch kan worden omgedraaid in ons voordeel.

Aanstaande zondag (!) zien we jullie allemaal graag om 16:00 uur in het Willem Alexander Sportcomplex voor de achtste finale van de nationale beker tegen niemand minder dan huidig landskampioen Sliedrecht Sport. Hup groen!

gh @ VoV, verslag door assistent coach / trainer Leon Koehorst, IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles. Foto StudioRL.nl