Vizier op volleybal

 

Veracles D1 sterk uit de startblokken met 3-0 zege

VoV, 20-09-2022. 11:07 uur. Op 17 september was dan eindelijk het moment aangebroken dat we aan onze eerste officiële wedstrijd mochten gaan beginnen. Na een intensieve voorbereiding waarbij we tegen Sneek D2, DeVoKo, Set-Up ‘65, Donitas, Spaarnestad en Zwolle D2 hadden gespeeld stond het team te trappelen om eindelijk voor het ‘echie’ te gaan. De nieuwe trommels van Veracles werden uit de kast gehaald en de Groene Hel was er weer helemaal klaar voor om ons naar overwinning toe te juichen. De bekende Veracles liedjes werden weer veelvuldig ingezet en wat was de sfeer weer goed.

Iets later dan gepland mochten we dan eigenlijk beginnen aan onze eerste wedstrijd tegen VC Sneek D2. Onder leiding van Paul Oosterhof werd de wedstrijd afgetrapt met Tess en Noëlle als de passer-lopers, Carmen en Jet als middens, Silke en Wies als spelverdelers/aanvallers en Daniëlle als libero.

We begonnen meteen goed met een perfecte pass van Tess, een mooie set van Silke en een snoeiharde aanval van Carmen. Op een stand van 6-5 maakte Jet een kill-block en ging het hele fanvak van Jet uit hun dak en verscheen er zelfs een eigengemaakte creatie met tekst ‘geef ze van Jetje’ (zie ook de foto). Vervolgens liepen we aan de hand van Tess haar service uit tot 12-5. De rest van de set was het stuivertje wisselen wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een eindstad van 25-18.

In de tweede set begonnen we weer goed en liepen we met Noëlle aan service uit tot een 8-1 voorsprong. Met onder andere twee mooie kill-blocks van Jet en Tess liepen we verder uit naar 11-2. Helaas wisten we onze ruime voorsprong niet vast te houden en mocht Carmen Haak het veld betreden bij een stand van 12-8. Gelukkig voor ons speelde Wies toch liever met een ruime voorsprong en serveerde ze niet één, niet twee, maar drie directe punten op rij!! Op een stand van 21-15 werd Janine het veld ingewisseld voor Jet. Op een stand van 23-21 mocht ook Kirsten het veld in voor Wies en sloeg ze op 24-23 de beslissende bal van de tweede set binnen.

In de derde set kwamen Noëlle en Jet weer terug het veld in en waren we erop gebrand om ook deze set naar ons toe te trekken. In het begin van de set ging het gelijk op en scoorde Silke een aantal mooie doortikballen wat ons op een stand van 7-7 bracht. Door twee directe punten van Silke haar service liepen we uit naar 15-11. Dankzij een mooie pipe bal van Noëlle, een snoeiharde diagonale bal van Silke binnen de drie meter kwamen we op een stand van 24-18. Waarna Wies het beslissende punt binnensloeg wat ons op een eindstand van 25-18 bracht.

Hierdoor hebben wij de volle buit in Groningen weten te houden en dat brengt ons op een tweede plek in de competitie. Onze eerste overwinning hebben we vervolgens goed afgesloten bij het feestje van Veracles.

Volgend weekend zijn we vrij, maar 1 oktober gaan we op bezoek bij Apollo D2, op dit moment de koploper van de Topdivisie A.

gh @ VoV, verslag en foto van / via Dylan Zwarts, DTCH Veracles.