Veracles D2 met 4-0 de baas in eigen huis

VoV, 08-11-2018. 11:23 uur. Na twee weken geen wedstrijden te hebben gespeeld, maar wel goed getraind te hebben, waren we klaar voor de tweede thuiswedstrijd tegen Flash – Veendam. Voor een paar van ons was het een weerzien van bekenden. Natuurlijk maakte Daniël daar gebruik van om alvast wat voorwerk te doen en ons uit te horen over hoe iedereen speelt. Voor de wedstrijd kwam Paul met zijn gezinnetje nog even langs om ons succes te wensen.

In de eerste set begonnen we met Paula en Kitty op passer – loper, Ellemijn en Sanne op midden, Anouk als setter, Isabelle op diagonaal en niet te missen onze libero Mariël. We begonnen direct scherp met een goede servedruk, dat leidde tot een 8-3 voorsprong en voor Flash – Veendam tijd voor een time-out. Na de time-out bleven we de druk opvoeren tot 11-3 wat wederom resulteerde in een time-out van Flash – Veendam.

Ondanks dat we Flash aardig onder de duim hadden kwamen ze terug naar 13-9. Bij 14-11 vond Daniël dat er geen punten meer naar Flash moesten gaan dus vroeg hij een time-out aan. Dit advies werd opgevolgd en we begonnen met de voorsprong verder uit te bouwen naar 18-12. Bij 21-13 werd de dubbele wissel toegepast en kwamen Femke (diagonaal) en Eline (setter) erin voor Anouk en Isabelle. Dit resulteerde tot een 25-16 setwinst.

In de tweede set begonnen we weer met hetzelfde team als waar we mee begonnen in de eerste set. We startten wat moeizamer als in de eerste set. Flash Veendam begon goed te serveren waardoor onze pass onderdruk kwam te staan, wat leidde tot een 3-4 achterstand. Ondanks de achterstand bleven we goed volleyballen en kwamen terug naar 10-10. Op de buitenkant was Paula alle ballen hard aan het inslaan en hadden we veel kill – blocks, waardoor we een voorsprong kregen van 14-11. Dit was het teken voor de coach van Flash Veendam om een time-out te nemen.

De time-out van Flash Veendam hielp, want ze kwamen terug naar 16-15. Dit was het moment om voor beide teams een dubbele wissel te doen. Bij ons kwamen Femke en Eline erin voor Anouk en Isabelle. Eline begon direct scherp en had een mooie serve-serie. Flash Veendam nam direct weer een time-out op 18-15. Toen Kitty naar achter ging om te serveren werd ze gewisseld voor ons servekanon Roos. Deze wissel was effectief want Roos scoorde met haar serve maar liefst twee ketsers en een ace. We wonnen de tweede set met dezelfde uitslag als de eerste set, namelijk 25-16.

De derde set begonnen we weer bijna met dezelfde opstelling als in de eerste en tweede set, alleen werd Aline erin gewisseld voor Sanne. We begonnen direct scherp, want we wilden de winst zeker stellen. En we begonnen met een 5-1 voorsprong, die bouwde we verder uit naar een 11-2 door een serve serie van Isabelle. Door de serve druk van ons kwam Flash Veendam niet meer aan aanvallen toe.

Als er dan wel een pass kwam werd die weer afgestraft door een kill-blok van ons. Ondanks dat we ver voor stonden kwam Flash Veendam terug tot 16-10, waarop Daniël een time-out aan vroeg. De time-out was goed voor ons, want we gingen als een trein door naar de 20-13. Op 21-14 werden Femke en Eline erin gewisseld voor Anouk en Isabelle. Door een goede serves van Eline wonnen we deze set met 25-14.

De vierde set startte we in dezelfde opstelling als in de derde set. We waren gebrand om deze set ook te winnen, omdat we dan 5 punten erbij zouden krijgen. Maar Flash Veendam was ook gebrand om toch nog een set binnen te halen en begon alles of niets te spelen, wat resulteerde in goede serves beurten en harde aanvallen. Op 6-5 kwamen Femke en Eline er weer in voor Anouk en Isabelle. Voor het eerst deze wedstrijd stonden we achter 6-9, waardoor we een time-out namen. Dit hielp, want we kwamen terug naar 9-10. Waarnaar Flash Veendam vervolgens een time-out aanvroeg.

Flash Veendam begon nu hun voorsprong uit te bouwen en sloeg een gat van 13-19 waardoor wij onze tweede time-out inzetten. Wij kwamen goed terug naar 20-21 door een goede serves beurt van Roos. Door een Ace van Femke stond het 22-22. Toen werd het nog spannender want het werd 23-23 waarop Sanne het aan de kant niet meer kon houden van de spanning. Daarna hadden we nog 2 punten te gaan tot de 25, de twee punten werden binnen gesleept door twee keer achter elkaar een kill – block. Wat resulteerde in een 4-0 winst voor ons. Hierdoor staan we nu na vier wedstrijden vierde.

gh @ VoV, verslag van / via Lianne Mulder, Veracles. Foto Rudy van ’t Rood.